Kraljica

Esma Redžepova svu svoju imovinu ostavila narodu!

Godinama je govorila da želi svoj dom kulture i humanosti da ostavi Makedoniji, a to obećanje je i ispunila
Vesti
05:24h Autor:
Esma Redžepova svu svoju imovinu ostavila narodu!
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Kraljica romske muzike Esma Redžepova Teodosijevska do kraja je ostala kraljica. Pre nekoliko dana je otvoren njen testament u kome stoji da svu svoju imovinu ostavlja Makedoniji.

"Godinama je govorila da želi svoj dom kulture i humanosti da ostavi Makedoniji, a to obećanje je i ispunila. Pre nekoliko dana je otvoren testament Esme u kome jasno stoji da svu imovinu daruje državi. Esma je mnogo volela Makedoniju i Makedonija je volela Esmu. Svuda po svetu, u svim intervjuima je pominjala Makedoniju. U srcu je nosila makedonsku pesmu, dušu i misao. Zato je Esma svu svoju imovinu poklonila Makedoniji", rekla je za Radio Slobodnu Makedoniju, Zorana Kostovska, njena najbliža saradnica.

Esma Redžepova Teodosijevska je umrla 11. decembra prošle godine nakon kratkog bolovanja. Legendarna pevačica je preminula u 73. godini života.

Ona je 2013. godine dobila prestižnu titulu Nacionalni umetnik Republike Makedonije. Održala je nebrojeno mnogo koncerata po celom svetu i humanitarnih akcija, a iza sebe je ostavila 47 dece koje je usvojila, odgajila i izvela na put.

Sve što niste znali o Esmi Redžepovoj: Tihi odlazak kraljice romske muzike! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs