Godišnjica smrti

35 godina od ubistva Džona Lenona: Legenda i dalje živi

Fanatični obožavalac, koji je želeo da ostane upamćen kao ubica jednog od najvećih muzičara svih vremena, kako je kasnije konstatovano, bio je umno bolestan kada je počinio ubistvo
Vesti
01:42h
35 godina od ubistva Džona Lenona: Legenda i dalje živi
Foto: Profimedia

Na današnji dan pre 35 godina Mark Dejvid Čepmen pokušao je da se "velikim slovima" upiše u istoriju. Ispalio je pet hitaca u Džona Lenona, od kojih su četiri pogodila metu. Ubio je Lenona, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Ubistvo se desilo ispred zgrade u Njujorku, u kojoj su živeli Lenon i njegova supruga Joko Ono.

Lenon je u 22.50 limuzinom došao s Joko ispred zgrade. Prošao je kraj Čepmena, kojem je ranije tog dana dao autogram. Čepmen je u tom trenutku zapucao.

Lenon je hitno prebačen u obližnju bolnicu, ali su lekari u 23.00 jedino mogli da konstatuju smrt. Nakon ubistva, Lenonova udovica Joko Ono izjavila je da neće biti sahrane. Lenon je kremiran, a njegov pepeo rasut u njujorškom Central parku.

Rasturačica prijateljstava: Evo šta je Joko Ono uradila! (FOTO)

Danas, 35 godina od smrti legende rokenrola, ostaje konstatacija da Čepmen, koji se nalazi na doživotnoj robiji i kojem je lane osmi put odbijen zahtev za uslovnu slobodu, nije uspeo u svojoj nameri.Ovaj fanatični obožavalac, koji je želeo da ostane upamćen kao ubica jednog od najvećih muzičara svih vremena, kako je kasnije konstatovano, bio je umno bolestan.

Njegovog imena retko ko se seća, a legenda o Lenonu, jednom od najvećih tekstopisaca svih vremena i ikoni rokenrola, s vremenom postaje sve veća i jača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs