1. decembra

Vudi Alen zakoračio u 9 deceniju života: Proslavio 80. rođendan!

Veran svojoj tradiciji od jednog filma godišnje, Alen uveliko priprema novi film sa Stivom Karelom, Kristen Stjuart, Džesijem Ajsenbergom i Blejk Lajvli u glavnim ulogama
Vesti
00:28h Autor:
Vudi Alen zakoračio u 9 deceniju života: Proslavio 80. rođendan!
Foto: AP

Američki reditelj Vudi Alen proslavio je danas svoj 80. rođendan - 80 godina depresije, melanholije i nevroze ovekovečenih u bezbroj filmskih junaka.

"Što ste više depresivni, to ste zavodljiviji", izjavio je nedavno slavni sineasta za pariski Figaro. Ni njegov najnoviji lik nije izuzetak: glavni protagonista u filmu "Iracionalan čovek", kog glumi Žoakin Feniks, neurotični je i cinični profesor filozofije u kog se zaljubljuje lepa studentkinja (Ema Stoun).

Sklonost ka melanholičnim i poremećenim likovima prisutna je u svim Alenovim ostvarenjima od kultnog "Menhetna", "Zločina i prestupa", "Purpurne ruže Kaira", preko "Hane i njenih sestara", do "Nesrećne Džasmin" i "Magije na mesečini".

Usvojena ćerka optužuje Vudija Alena za seksualno zlostavljanje!

Vudi Alen sa suprugom, foto: Fonet
Vudi Alen sa suprugom, foto: Fonet

Sa tim arhitipalnim likom Alen, jedan od najuticajnijih i najcenjenijih filmskih stvaralaca, zabavlja se već decenijama i mada je zakoračio u devetu deceniju života ne pokazuje znake zamora.

Veran svojoj tradiciji od jednog filma godišnje, Alen uveliko priprema novi film sa Stivom Karelom, Kristen Stjuart, Džesijem Ajsenbergom i Blejk Lajvli u glavnim ulogama.

Vudi Alen nikada nije prisustvovao dodeli Oskara jer je u to vreme uvek u svom omiljenom kafiću gde svira klarinet sa svojim bendom.

Najstarija Evropljanka proslavila 116. rođendan: Jedna namirnica je svaki dan na njenom tanjiru!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs