Da li je u pitanju kostim ili ipak nije?

OVO JE STVARNO ŠOU PROGRAM: Priča o urnebesnom medvedu iz Kine koji liči na čoveka kad stoji, dobila ŠOKANTAN OBRT

Mnogi su sumnjali da je čovek obukao kostim, ali onda se isplivala potpuno drugačija istina.

Vesti
Autor:
OVO JE STVARNO ŠOU PROGRAM: Priča o urnebesnom medvedu iz Kine koji liči na čoveka kad stoji, dobila ŠOKANTAN OBRT
Priča o urnebesnom medvedu iz Kine koji liči na čoveka kad stoji, Foto: Profimedia

Internet su ovig dana preplavili snimci neobičnog medveda iz Kine koji stoji na dve noge, privlačeći pažnju krznenim naborima na donjem delu leđa i tankim nožicama. Iako su mnogi posumnjali to da je u pitanju kostim koji je obukao čovek, stručnjaci za životinje su negirali te tvrdnje i potvrdili da je u pitanju pravi pravcati medo. Zbog prašine koja se oko toga digla i uprava zoološkog već je i izdala zvanično saopštenje u kom su odbacili sva nagađanja objasnivši da su u pitanju takozvani sunčevi medvedi.

medved kina
foto: Profimedia

Sporni nabori na leđima, za koje se pretpostavlja da su dokaz lošeg kostima koji ne leži dobro uz telo, pomažu u zaštiti medveda od grabljivaca, jer im labavost omogućava da se "okrenu u svojoj koži" i tako uzvrate udarac. Ove priča je zoološkom vrtu donela ogromnu reklamu, a ovih dana zabeležen je skok u posećenosti od čak 30 posto. Njihov pi ar je takođe komentarisao slučaj i između ostalog rekao da "ukoliko naterate nekoga da nosi tako debelo krzno po letnjoj vrućini, u njemu ne bi izdržao više od nekoliko minuta", dodavši da temperatura u regiji Hangzhou dostiže i do 40 stepeni.

medved kina
foto: Profimedia

Inače, medvedica zvana Anđela, junakinja ove proče, koja je stajala na dve noge, od nedelje je privukla pažnju celog sveta skupivši više od 30 milona pregleda na internetu. Iz zoološkog vrta rekli su da "se viđa" s muškim medvedom po imenu Dalu. Takođe, zamolili su posetioce da ih ne hrane.

medved kina
foto: Profimedia

Kakvi su Sunčani medvedi

Oni imaju kratku, uglađenu crnu dlaku, bledožućkasti polumesec na grudima (po čemu su i dobili ime) i svetlu njušku. Njihove velike šape s tabanima bez dlake izgledaju poput stopala, ali su prilagođene da im pomažu u penjanju. Sunčevi medvedi su veličine velikih pasa, visoki do 1,3 metra kada stoje na zadnjim nogama, dok grizliji i druge vrste mogu biti visoki i do 2,8 metara. Takođe, oni su najmanja vrsta medveda i poreklom su iz jugoistočne Azije.

medved kina
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs