Svaka čast!

OSEĆAO SAM SE ISPRAŽNJENO, SADA MI JE PAO VELIKI TERET SA LEĐA: Novak se emotivnim rečima obratio publici na dočeku

Bravo, Nole!

Vesti
09:32h Autor:
OSEĆAO SAM SE ISPRAŽNJENO, SADA MI JE PAO VELIKI TERET SA LEĐA: Novak se emotivnim rečima obratio publici na dočeku
Foto: Privatna Arhiva

Najboljem srpskog teniseru svih vremena Novaku Đokoviću priređen je svečan doček u Beogradu, nakon što je pobedio na Vimbldonu i po sedmi put ponosno podigao pehar!

Dočekali su ga hiljade fanova sa puno emicija i divljenja, a Nole im se obratio još emotivnijom porukom.

- Pao mi je veliki teret za leđa. Kako smo krenuli godinu, nisam znao kako će se stvari odvijati na teniskom terenu. Kada sam otišao iz Australije osećao sam se ispražnjeno. Kada sam se vratio osetio sam veliku ljubav svog naroda. Teniski turniri se igraju u inostransrtvu, tako da se nisam osećao kao da sam svoj da mogu da se borim i igram turnire na najboljem nivou. Verovao sam u sebe.

Ističe da je Vimbldon došao u pravo vreme.

Prvi put sam postao prvi na svetu posle Vimbldona, 2018. posle operacije lakta me je ‘katapultirao‘ u osvajanje još trofeja, 2019. onaj maratonski meč sa Federerom. U mojoj karijeri ima posebno mesto. Prva slika teniska je sa Vimbldona kada sam ga gledao sa četiri-pet godina i zatražio da mi kupe reket - rekao je Nole.

Međutim, priznaje da ima mnogo poteškoća.

- Neizvesnost situacije. U ovom trenutku, s obzirom na moju situaciju, ja ne mogu da idem u Ameriku, nije mi dozvoljeno. Niti u Australiju. Nadam se pozitivnim vestima. Verujem da će za Australiju, jer ima više vremena, da će se stvari preokrenuti u pozitivnom smislu za mene. Za Ameriku ima manje vremena. Nada poslednja umire. Voleo bih da igram US open, to je Grend slem, to je ono što me najviše inspiriše. Ako toga ne bude, nije kraj sveta. Nije prvi Grend slem koji ću preskočiti, nastavljam dalje. Veoma mi je bitno da održim zdravo telo i duh jer onda mogu da igram dugo, dugo. Biće sigurno prilika - bio je iskren Nole.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs