Beograd

KORONA PRESEK: 2,765 novozaraženih, preminulo 27 pacijenata!

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 87 obolelih.

Vesti
Autor:
KORONA PRESEK: 2,765 novozaraženih, preminulo 27 pacijenata!
Foto: Shutterstock

U prethodnih 24 sata na korona virus testirano je 14,062 građana od kojih je 2,765 novozaraženih.

Preminulo je 27 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 87 obolelih.

Virusolog dr Milanko Šekler rekao je da ne treba da nas začudi ako broj novozaraženih korona virusom naglo skoči zbog proslave praznika i masovnih okupljanja. On nije želeo da komentariše poštovanje epidemioloških mera, već je objasnio šta možemo da očekujemo narednih dana.

- Ne bih komentarisao poštovanje mera, dovoljno sam govorio. Ali hteo bih da dam savet da kada za par dana ili nedelja bude porastao broj novozaraženih. Voleo bih da miksujete snimke sa konecerata, pa da desetak sekundi u prilogu bude oni sa koncerata, a desetak iz kovid bolnica. Nemojte posle da se čudite otkud ovoliki brojevi - oštar je virusolog i dodaje da što se njega tiče, on bi voleo da broj novozaraženih sledeće nedelje bude nula, ali da je to teško verovatno.

Prof. dr Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, ističe da, što se tiče Srbije, ali i Evrope, broj zaraženih raste, što je slučaj i sa pojedinim zemljama u ostatku sveta.

- Ja sam sve ovo nazvao omikron erom. To ne znači da je on dominantan, ali je prisutan u Srbiji - navodi Kočović za TV Pink.

- Mi rastemo 25 odsto dnevno - upozorava doktor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs