DEČAK KOJI JE UJEDINIO SRBIJU

LEPE VESTI: Mali Gavrilo Đurđević koji boluje od spinalne mišićne atrofije primio lek Zolgensma u Budimpešti!

Vesti
Autor:
LEPE VESTI: Mali Gavrilo Đurđević koji boluje od spinalne mišićne atrofije primio lek Zolgensma u Budimpešti!
Foto: Printscreen Facebook / zagavrilovupobedu

Mali Gavrilo Đurđević koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, primio je danas u bolnici u Budimpešti „Zologensmu”, najskuplji lek na svetu.

Gavrilovi roditelji su lepe vesti uz fotografije osmomesečnog dečaka podelili na društvenim mrežama i tom prilikom se zahvalili svima koji su bili uz njih.

„Hvala svima na svakoj molitvi, na rečima podrške, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom automobilu, motoru. Hvala timu 'Za Gavrilovu pobedu' i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična”, piše u objavi na Instagram nalogu „Za Gavrilovu pobedu”.

Takođe, zahvalili su i medicinskim radnicima, sestrama i lekarima koji su, kako navode, uradili sve da Gavrilo bude što bolje i dobije sve analize u rekordnom roku.

„Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji „Budi human” bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala našem Kragujevcu, našoj Srbiji, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta”, poručili su Gavrilovi roditelji.

Mali Gavrilo krajem maja otputovao je na lečenje u Mađarsku, a humanitarnim akcijama prikupljeno je 2,13 miliona evra, dok je ostatak novca obezbedilo Ministarstvo zdravlja, prenosi Tanjug.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs