Nekoliko dana bio u komi

DMX PREMINUO U 50. GODINI: Porodica tvrdi da je uzrok smrti srčani udar

Reper je bio u vegetativnom stanju, ali onda je na nekoliko dana počeo samostalno da diše, što je porodici i fanovima dalo nadu, ali ipak nije izržao

Vesti
Autor:
DMX PREMINUO U 50. GODINI: Porodica tvrdi da je uzrok smrti srčani udar
Foto: Profimedia

Reper DMX (50) preminuo je u petak nakon što je danima bio u komi i borio se za život. Iako se nagađalo da se predozirao, njegov advokat je saopštio da je imao srčani udar.

"S tugom javljamo da je naš voljeni DMX, rođen kao Erl Simons, preminuo u 50. godini u bolnici White Plains okružen svojom porodicom nakon što je proteklih nekoliko dana bio na aparatima za održavanje života", stoji u saopštenju koje je izdala njegova porodica.

"Erl je bio ratnik koji se borio do samog kraja. Voleo je svoju porodicu svim srcem i cenimo vreme koje smo proveli s njim. Erlova muzika je nadahnula brojne obožavaoce širom sveta i njegovo nasleđe živeće večno. Cenimo vašu ljubav i podršku tokom ovog neverovatno teškog perioda. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo zbog gubitka svog brata, oca, ujaka i čoveka kojeg je svet poznavao kao DMX-a", dodali su.

Reper je bio u vegetativnom stanju, ali onda je na nekoliko dana počeo samostalno da diše, što je porodici i fanovima dalo nadu.

Od detinjstva je patio od astme, a ranije je bio hospitalizovan zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog zavisnosti od kreka. U februaru 2016. hospitalizovan je nakon što je pao u nesvest na parkingu hotela, za šta je kasnije rekao da je bilo zbog astme.

Godinama se borio protiv zavisnosti, a 2019. je zbog toga otkazao koncert i prijavio se na odvikavanje.

Odrastao je u Njujorku, a 1992. potpisao je ugovor s diskografskom kućom Columbia Records i sarađivao sa slavnim reperima poput Džej Zija.

Glumio je i u filmovima poput Romeo mora umreti i Od kolevke pa do groba. Njegovi najveći hitovi su pesme poput Party Up (Up In Here) ili X Gon' Give It to Ya.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs