I to se dešava

Zamislite izveštaj sa suđenja koji glasi: Mrzim svoj posao. Mrzim svoj posao!

Izveštaj pijanog sudskog stenografa sadržao je svega tri reči koje su se neprekidno ponavljale
Vesti
07:20h
Zamislite izveštaj sa suđenja koji glasi: Mrzim svoj posao. Mrzim svoj posao!
Foto: Thinkstock

Danijel Kočanski, pijani stenograf suda na Menhetnu, izazvao je haos na oko 30 suđenja tako što je kucao gluposti umesto da dokumentuje sve što je tokom procesa izrečeno. Danijel je "zasijao" na poslu kada je na jednom od suđenja neprekidno kucao: Mrzim svoj posao. Mrzim svoj posao. Mrzim svoj posao...

Kočanski, koji je nedavno otpušten, ugrozio je tako nekoliko važnih slučajeva jer je omogućio prestupnicima da tvrde da nedostaju krucijalni dokazi.

Među ouzbiljnim slučajevima koje je ugrozio, bilo je i ono iz 2010. godine na kome se sudilo Aronu Hendu koji je osuđen za pokušaj angažovanja plaćenog ubice za ubistvo svedoka.

"Nikada dosad nismo imali situaciju da je jedan stenograf odgovoran za ovoliku štetu", rekla je Klaudija Trup iz Apelacionog centra.

Kancelarija državnog tužioca na Menhetnu navodno je pokušala da nađe smisao u glupostima koje je Kočanski pisao u transkriptima, ali nisu uspeli. Sada će saslušanja morati da se ponove a slučaji će se temeljiti na osnovu onoga što učesnici budu uspeli da se sete.

Stenograf je, prema rečima njegovog oca, postao alkoholičar pre pet godina, dok njegova bivša žena kaže da ga je "posao doveo na ivicu".

Uprkos svemu, Kočanski tvrdi da nije kriv.

"Nikada nisam kucao gluposti. Uvek sam obavljao posao 100 odsto. Otpušten sam zbog zloupotrebe supstanci, ali sada sam na lečenju. U julu će biti godinu dana da sam čist", rekao je stenograf.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs