U razmatranju

Đaci od septembra ponovo pred ekranima: Onlajn nastava i od naredne školske godine?

Ministar prosvete Mladen Šarčević navodi da sa svojim timom uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra

Vesti
Autor:
Đaci od septembra ponovo pred ekranima: Onlajn nastava i od naredne školske godine?
Foto: Shutterstock

Republički krizni štab za suzbijanje COVID-19 trebalo bi narednih dana da razmatra mogućnost da od septembra đaci ponovo sednu pred ekrane televizora i računara, umesto u školske klupe, odnosno da nastava bude organizovana onlajn.

Ministar prosvete Mladen Šarčević navodi da sa svojim timom uveliko diskutuje o mogućem uvođenju onlajn nastave od 1. septembra, piše Politika.

Bilo bi, kako ocenjuje, pošteno da Ministarstvo prosvete potpuno spremi i tu opciju, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

Veronauka ostaje

Ministarstvo prosvete saopštilo je da Stručno uputstvo za formiranje grupa izbornih predmeta za školsku 2020/21. godinu, ne dovodi do ukidanja verske nastave.

Ministar Mladen Šarčević rekao je da verska nastava u osnovnim i srednjim školama predstavlja deo sistemskih rešenja koja neće biti menjana i da taj predmet i dalje ima status obaveznog izbornog predmeta za učenike koji se za njega opredele.

Navodeći da prethodnih godina nije utvrđeno osipanje broja učenika kojima je verska nastava izborni predmet, ministar je kazao da će se svaka škola obraćati nadležnoj školskoj upravi za formiranje grupa verske nastave.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs