Dodela nagrada Oskar

Oskar je pred vratima: Ovo niste znali o nominovanim u 2014.

S nestrpljenjem očekujemo noć između 2. i 3. marta kada će biti dodeljene prestižne nagrade filmskoj industriji
Vesti
11:12h Autor:
Oskar je pred vratima: Ovo niste znali o nominovanim u 2014.
Foto: AP

U noći između 2. i 3. marta biće održana ovogodišnja ceremonija dodele Oskara. Za ovu prestžnu nagradu ove godine konkurencija je jaka, iako postoje razna predviđanja i dalje je sve neizvesno.

Mediji nastavljaju da nagađaju, ali već u ponedeljak će se znati svi pobednici, do tada, evo nekih zanimljivosti o nominovanim koje možda niste znali.

"Vuk sa Volstrita" reditelja Martina Skorsezea je film sa najviše psovki ikada nominovan za Oskara, sa preko 500 psovki preuzeo je tu titulu od prethodnog rekordera, takođe Skorsezeovog filma, Gudfelas.

Glumici Lupiti Najongo, nominovanoj za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "12 godina ropstva", ovo je prvi dugometražni film.

Još neverovatnije od toga je, da je nominovanom za sporednu mušku ulogu u filmu "Kapten Filip" Barkad Abdiju ovo prva uloga ikada.

"Amerikan Hasl" je 15. film koji je dobio nominaciju u svakoj glumačkoj kategoriji. Reditelj ovog filma David O. Rasel je jedini koji je ovo postigao dva puta.

Glumac Brus Dern je nominovan za najbolju mušku ulogu za film "Nebraska" 35 godina nakon svoje prve nominacije 1978.

Meril Strip je nominovana po rekordni 18. put, a do sada je osvojila zlatnu statuu tri puta, više od nje je osvojila Ketrin Hepbern koja je rekorder sa četiri Oskara.

Kompozitor Džon Vilijams nominovan je po 49. put, ali rekord za najviše nominacija drži sa 59 Volt Dizni.

Reditelj Žan - Mark Vale možda ne osvoji Oskara za "Dalas Bajers Klab", ali on ima još jednu šansu da uzme nagradu, jer je nominovan pod pseudonimom u kategoriji montaže.

Producentkinja Megan Elison je prva žena i treća osoba ikada koja ima dva filma među nominacijama za najbolji film. U pitanju su filmovi "Her" i "Amerikan Hasl".

Ukoliko Oskar za najbolju originalnu pesmu ode Bobi Lopezu za “Let it go“ iz filma "Frozen", upotpuniće set muzičkih nagrada. Pre ove nominacije osvojio je nagrade Emi, Grmi i Toni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs