ISPRAVKA: Nije postojala nikakva opasnost od velkog asteroida koji bi eventualno udario u Zemlju

Demantujemo tekst obajvljen 12.02.2020. godine pod naslovom "U subotu će Zemlja imati bliski susret sa velikim asteroidom: Njegov udarac bi mogao da napravi haos!" a u kojem se između ostalog navodi da će Asteroid 202 PZ39 "projuriti" kraj Zemlje te da je potencijano opasan. Tekst je sada izmenjen

Vesti
12:27h Autor:
ISPRAVKA: Nije postojala nikakva opasnost od velkog asteroida koji bi eventualno udario u Zemlju
Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima zbog nepotpune i netačne informacije koju smo objavili dana 12.02.2020. godine pod naslovom "U subotu će Zemlja imati bliski susret sa velikim asteroidom: Njegov udarac bi mogao da napravi haos!" a u kojem između ostalog stoji kako će asteroid prečnika oko jednog kilometra projuriti pored zemlje, te ako se desi da udari u Zemlju mogao bi usmrtiti milione ljudi.

Istina je da je NASA najavila da ovaj asteroid ne predstavlja nikakvu opasnost, da je njegova putanja dobro poznata, te da je njegova udaljenost od Zemlje u trenutku prolaska bila čak 15 puta veća od udaljenosti Zemlje od Meseca.

Stoga se još jednom izvinjavamo zbog senzacinalističkog naslova i nepotpunih informacija, a na ovaj propust nam je ukazao sajt Fakenews.rs u svojoj analizi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs