Ima nade

Sve zbog jedne fotografije: Mali beskućnik dobio novu šansu za bolji život! (FOTO)

Studentkinja iz Mandauea, 20-godišnja Džojs, uslikala je mališana dok je na malom stolu, sedeći na betonu na sred ulice, rešavao zadatke u školskom udžbeniku
Vaše dete & vi
06:44h Autor:
Sve zbog jedne fotografije: Mali beskućnik dobio novu šansu za bolji život! (FOTO)
Foto: Facebook / Joyce Gilos Torrefranca

Kada je Džojs Torefanka na svoj Fejsbuk profil postavila fotografiju 9-godišnjeg dečaka sa Filipina kako na sred ulice radi domaći zadatak, nije ni sanjala da će mu svojim postupkom promeniti život iz korena.

Ova 20-godišnja studentkinja medicinske informatike iz Mandauea uslikala je mališana dok je na malom stolu, sedeći na betonu, rešavao zadatke u školskom udžbeniku.

Fotografiju je okačila na soj profil na Fejsbuku uz komentar: "Ovaj dečak me je inspirisao".

Brzinom munje, fotografija se proširila Internetom, i našla se u svim svetskim medijima.

Ko ima najmanje, uvek daje najviše: Dobrota beskućnika dirnuće vas pravo u srce! (VIDEO)

<\/div>

Filipinski mediji pokrenuli su potragu za nepoznatim dečakom - reč je o 9-godišnjem Danijelu Kabreri, piše mashable.com.

Našli su ga u obližnjem restoranu gde mu rade majka i jedan rođak, i saznali da Danijel sa majkom Espinozom i sa još dve sestre živi u restoranu, jer im je kuća izgorela u požaru.

Povrh toga, njegova mama zarađuje samo 80 filipnskih pezosa dnevno, što je oko 1,77 dolara.

Danijel u školu ide svaki dan bez užine i džeparca, a domaće zadatke radi na ulici, pod svetlom koje dopire iz restorana. U intervjuu za jedan filipinski radio, rekao je da vredno uči kako bi postao policajac, što to je bila najveća želja njegovog oca koji je preminuo.

"Želim da pomognem Filipinima", dodao je.

"Vrlo je vredan i odlučan dečak", kaže mama Espinoza za AFP i dodaje: "Insistira da ide u školu svaki dan iako nemam da mu dam pare za ručak. Uvek mi govori - mama, ja ne želim da ostanem siromašan, želim da ostvarim svoje snove", ispričala je Espinoza.

Od trenutka kada se njegova priča raširila internetom, počela je da pristiže pomoć sa svih strana za ovu porodicu.

Danijel je dobio školski pribor, uniformu, lampu za čitanje i besplatnu školarinu, zahvaljujući lokalnom političaru Semjuelu Pagdilau. S druge strane, njegova majka dobila je stipendiju od sponzora kako bi pokrenula svoj posao. Osim toga, dobili su mnogo donacija u novcu i hrani.

Devojka koja je postavila fotografiju na Fejsbuk oduševljena je reakcijom ljudi.

"Nisam znala da jedna obična fotografija može da napravi toliku razliku. Hvala vam što ste šerovali fotografiju. Tako smo uspeli da pomognemo Danijelu da ostvari svoje snove", napisala je ona.

Nagrada za dobrotu: Beskućnik smestio psa u azil zbog zime, a onda im se osmehnula sreća! (FOTO)

<\/div>

I didn't think that a simple photo can make a huge difference. Thank you guys for sharing the photo. With that, we were...

Posted by Joyce Gilos Torrefranca on Saturday, June 27, 2015
<\/div>
" data-width="500">
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs