Iz ugla jednog roditelja

Revoltirana mama bez dlake na jeziku: Da, koristim povodac za decu, evo i zašto!

Da li ste se ikada šetali zimi, vodeći svoje dete za ruku, kada vam odjednom u ruci ostane samo njegova mala rukavica? Ja jesam, oštro je napisala revoltirana mama
Vaše dete & vi
22:20h Autor:
Revoltirana mama bez dlake na jeziku: Da, koristim povodac za decu, evo i zašto!
Foto: Shutterstock

Zbog bezbednosti mališana, mnogi roditelji koriste kaiševe, takozvane povoce za decu, zbog čega ih mnogi osuđuju. Međutim, mama Melisa napisala je otvoreno pismo za njih, prenosi Yumama.com.

"Znate šta? To dete nije pas!"

"Oh, zaista? Hvala vam puno što ste mi otvorili oči. Pretpostavljam da ni hrana i kućica za pse u tom slučaju ne prolaze? Zanima me šta je sa ogrlicama, da li bih mogla i dalje da ih koristim?"

Srđan i Dijana Đoković otkrivaju kako se odgajaju šampioni: Učite od najboljih!

Bez obzira šta roditelj radi, uvek će se naći neko ko će osetiti potrebu da iznese svoje mišljenje po pitanju odgajanja dece na "ispravan" način.

Da li ste se ikada šetali zimi, vodeći svoje dete za ruku, kada vam odjednom u ruci ostane samo njegova mala rukavica? Ja jesam.

Da li ste se ikada našli na međunarodnom aerodromu sa dvoje dece ispod četiri godine, koja se raspravljaju, a oko sebe nemate nikog ko bi vam pomogao? Ja jesam.

Naučite dete da razmišlja svojom glavom: 9 načina sokratskog roditeljstva!

Jednostavno - radije ću koristiti povodac za decu nego imati izgubljeno ili mrtvo dete.

Naravno da ih učimo da nas uvek drže za ruku, da slušaju, da ne beže... Međutim, ja nemam poverenja u njihove male impulsivne glave, kao i u to da su dobro usvojili lekciju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Mala deca su strašno brza. Čak će i roditelji koji su uvek u pripravnosti trčati za decom. To je ono što deca rade, a sve dok ne počnu da kontrolišu sami sebe, vrlo je verovatno da će roditelje dovesti do nervnog sloma. Mada, čak i ona deca koja imaju kontrolu umeju da budu tvrdoglava i buntovna.

Povodac roditeljima garantuje da deca neće pobeći.

Da, naravno da postoje budale koje će vući okolo svoje dete, ali znate šta? Budale su budale. Oni su izuzetak, ne pravilo.

Za dete kome se ne može verovati ukoliko ga držite jednom rukom, povodac je božji dar. Osim toga, deca imaju i veću slobodu, zahvaljujući lastišu koji se može rastegnuti više od vaše ruke.

Žao nam je, mame: 6 zakona roditeljstva u kojima su očevi bolji!

I možda ono što je najvažnije od svega - moja deca zapravo vole povodac. Oni ga nose čak i kada za tim nema potrebe.

I evo istine, dragi moji: Ne možete imati i jedno i drugo - i podršku drugih ljudi i da budete sigurni da je vaše dete bezbedno. Neće vam biti važno šta će drugi reći kada u jednom trenutku okrenete leđa i vaše dete dobije potpuno slobodu. Isto vam neće biti važno da li će iko bilo šta komentarisati ukoliko vi znate da i ako okrenete leđa, vaše dete će biti uz vas.

Bez obzira šta roditelj radi, neko negde će naći razlog da ga osudi. Ali evo šta bih mu ja poručila: Vi radite šta mislite da je nabolje za vaše dete, a ja ću raditi ono što ja mislim. I svi ćemo držati jezik za zubima.

Dogovoreno?", zaključila je Melisa.

7 dokaza da ste odrasli uz otrovne roditelje: Psihičke posledice ostaju zauvek!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs