Ironija

Pravi hit na internetu: Poruka razmaženoj deci koja će vas nasmejati!

Volim kada vreo vazduh uđe unutra, a hladan od klime izađe. Imamo politiku otvorenih vrata u ovoj kući. I imamo beskrajno puno novca
Vaše dete & vi
17:14h Autor:
Pravi hit na internetu: Poruka razmaženoj deci koja će vas nasmejati!
Foto: Shutterstock

Jedna mama, bloger M. Blejzond pronašla je novi način da skrene pažnju svojoj deci – tako što je napisala otvoreno pismo na mreži.

Ako ste roditelj školarca, znate da period letnjeg raspusta može da bude prava borba. Deca su tokom škole naviknuta da jedu u isto vreme i da nisu kod kuće 8 sati dnevno. Dakle, kada se suočite sa bar 6 nedelja sa njima u kući non stop, dok ostavljaju prljave sudove svuda i generalno se ponašaju bezobzirno, jako je teško da se ugrizete za jezik.

Pismo koje je ova mama napisala deci, prepuno je ironije i sarkazma, a podeljeno je na internetu preko 70.000 puta. Pismo vam prenosimo u celosti.

Svaka žena treba da pročita: Dirljivo pismo budućoj majci, da nastavi bez žaljenja!

“Zdravo klinci,

Slobodno ostavite svoje stvari gde god poželite ovog leta. Pola popijeni sokovi u dnevnoj sobi? Nije problem. Ja ću da sklonim. Čarape u hodniku. Radim na tome. Sudovi u sudoperi? Samo ih donosite…Lego kockice? Svuda? Obožavam ih. Oh da i slobodno nosite ćebad svuda po kući i ostavite ih onog trenutka kada vam više ne trebaju. Ja ću ih spakovati s ljubavlju za vas i vratiti ih u sobe. A vrata? Zatvaranje je samo opcija. Ja sam odmah iza vas, tako da, ozbiljno ne brinite o tome.

Volim kada vreo vazduh uđe unutra, a hladan od klime izađe. Imamo politiku otvorenih vrata u ovoj kući. I imamo beskrajno puno novca. I potpuno je u redu da ostavite svoje mokre kupaće kostime i peškire na bilo kojoj površini poda.

Volim gomile, ali budite kreativni. Oh da, a stavljanje istih na obojene drvene površine je najbolje. Uzeću ih ja da ne iskrive drvo! I javite mi kada ste gladni. Nemojte da budete ograničeni normalnim obrocima. I nemojte da koordinirate jedni s drugima.

Nasmejaće vas do suza: Urnebesno plavušino pismo sinu!

Kuhinja je otvorena 24/7 i meni je drago da spremim šta god hoćete

, kad god je to potrebno. ja sam diplomirala kuvanje u kratkom roku. A ako pravite nešto sami, samo ostavite svaku stvar tamo gde ste je poslednji put koristili. Mleko isto. A ako se pokvari? ma, samo ću kupiti više. Pare? Ma dajte molim vs, radiću više…

I ne brinite za pospremanje posle. Ja ću hodati vašim stopama i sklanjati stvari. Zabavno je živeti indirektno preko vašeg kuvanja. Kao “vaaau kako li su samo uspeli da izrendaju ovoliko sira na radnoj ploči?” Impresivno.

I svaki put kada ste žedni….samo uzmite novu čašu. Imamo ih na stotine, a ja obožavam da punim i praznim mašinu za sudove, a imamo i beskonačno vode i struje. Svet je naš.

A ako išta iskrsne sa vašim prijateljima? Ja sam tu, voziću vas do tamo i vratiti ili do pakla, svejedno. Mislim imam auto i imam dozvolu, treba da to koristim u dobre svrhe. I molim vas nema potrebe da me unapred obaveštavate o tome, ja jednostavno mogu da prestanem šta god da radim, čak i posao, da bih vas odvela.

Znam koliko je dragoceno vaše vreme. Jel vam treba nešto novca za bioskop? nema problema! A ti najmlađi, kad god poželiš odvešću te na bazen ili plažu. Pre nego što krenemo možeš da se žališ i vrištiš dok te stavljam kremu za sunčanje. Ne zadržavaj ništa u sebi. Samo budi svoj. Izrazi kako se osećaš. Obožava izazov kada se udaljavas santimetar po santimetar dok te mažem, dobra vežba za protezanje ruku i leđa.

Osuđivala je druge žene, a onda je doživela isto: Pismo jedne mame otvoriće vam oči!

Lepo od tebe što misliš na mene. I ne brinite ni za naočare za sunce. Ja sam na tome. Moja misija ovog leta je da znam gde su vam naočare u svakom trenutku ( u autu…na levoj strani…između sedišta).

Noću, ja spavam sa njima ispod jastuka. ne možemo biti previše oprezni, kako ćete na plažu bez njih? Samo još nekoliko stavki…Prevrtanje očima? Da! Obožavam brzu povratnu informaciju mojih ideja i misli. Kako drugačije da izmerim da li sam vas zadovoljila ili ne? Tuširanje? Opet opcija. Vi znate šta je najbolje, ja to prepuštam vama. Nošenje kačketa? Ne dolazi u obzir. Što više sunca, to bolje.

Kućni poslovi? Samo recite kada je pravo vreme. Korov i nered neće otići nigde.Još jedna stvar, molim vas da uvek nosite slušalice, tako da ne možete da me čujete dok pričam sa vama. Komunikacija je ionako potpuno precenjena. Malo poznata činjenica o meni?

Zbogom, vaša Isi: Poslednja poruka Isidore Bjelice

Volim da vičem iz sveg grla tri do četiri puta bez odgovora. To mi je potpuna katarza. Pa, nazovite me ludom, ali ako se pridržavate ovih smernica, mislim da će ovo leto biti potpuna pobeda za sve nas. Ili ako ne razumete sarkazam. Nećete preživeti ni do jula! U svakom slučaju…Volim vas.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs