Tuga

Potresan odgovor bolesnog dečaka (11): Evo ko mu je najbolji drug! (FOTO)

On ne može da razgovara o svojim osećajima, niti da se izrazi kako treba. Ali svejedno pati, otkrio je dečakov otac
Vaše dete & vi
12:26h Autor:
Potresan odgovor bolesnog dečaka (11): Evo ko mu je najbolji drug! (FOTO)
Foto: Facebook / Bob.cornelius

Bob Kornelijus pregledao je učeničke radove okačene na zidu škole u nadi da će među njima pronaći i onaj svog sina. Radilo se o upitnicima u kojima su učenici navodili svoju omiljenu hranu, TV emisije, životinje ili najbolje prijatelje. Kad je Bob ugledao upitnik svog sina, osmeh mu se zaledio na licu. Pod pitanjem "Navedi najbolje prijatelje", njegov 11-godišnji sin je napisao: "Niko".

Sinovljev odgovor ga je toliko potresao da je sliku njegovog upitnika objavio na Fejsbuku zajedno sa snažnom porukom svima onima koji su u kontaktu s autističnom decom kakav je i njegov sin Kristofer.

Tera suze na oči: Autistični dečak šokirao svet!

<\/div>

"Koliko znam, Kristoferovi drugovi iz odeljenja prema njemu nikad nisu biti naročito okrutni. Ali ono što jesu učinili je da su ga odbacili. Da bi se nešto promenilo, valja početi od kuće. Roditelji moraju da uče svoju decu da ne isključuju one koji su drugačiji. Kristofer je krenuo u srednju školu (ekvivalent našeg petog razreda) i još se prilagođava. Zaista bih želeo da nađe barem jednog prijatelja", rekao je Bob.

"On ne može da razgovara o svojim osećajima, niti da se izrazi kako treba. Ali svejedno pati ako ga tako isključuju. On razumije mnogo više nego što se čini. Jedini način da se to promeni je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i uče ih prihvatanju", kaže Bob.

Majka tvrdi da je rečima izlečila autizam kod sina: Evo šta mu je svako veče govorila!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs