Izbegnite katastrofu

Postavili sliku svoje ćerkice na Fejsbuku: Usledila je tragedija!

Roditelji, budite oprezni i prestanite da dodajete strance za prijatelje na društvenim mrežama, a podatke o svom intimnom životu i članovima porodice ne otkrivajte javno
Vaše dete & vi
11:14h Autor:
Postavili sliku svoje ćerkice na Fejsbuku: Usledila je tragedija!
Foto: Thinkstock

Ova priča nateraće vas da prestane da dodajete nepoznate osobe kao prijatelje na Fejsbuku i ne objavljujete apsolutno sve o svome životu na popularnoj društvenoj mreži, naročito ako ste roditelj.

Muškarac kojeg ne poznajete poslao vam je zahtev za prijateljstvo. Prihvatili ste ga jer vam izgleda zanimljivo i smatrate da nema ništa opasno u tome. Istovremeno, danas je prvi dan škole vaše ćerke i tako slatko izgleda u novoj haljini koju ste joj kupili, odlučili ste da je fotografišete za uspomenu i da fotografiju objavite na Fejsbuku kako biste se pohvalili svim vašim prijateljima.

Tata me laže svakog dana: Potresna priča jednog deteta! (VIDEO)

Niste ni svesni da iza nepoznatog muškarca kojeg ste nedavno dodali, zapravo vreba bolesna osoba koja je fotografiju vaše ćerke u novoj haljini sačuvala u svom kompjuteru i u međuvremenu je poslala na mobilne telefone odraslih muškaraca širom sveta uz komentar: "Devojčica. Godina 7. Smeđa kosa. Crne oči. 5.000 evra."

Objavom fotografije na Fejsbuku predali ste vašu slatku devojčicu trgovcu belim robljem i pedofilu. Lako je moguće da ste mu, osim fotografije, dali i podatke kao što su adresa i mesto škole. Potpuno nesvesno, svoje dete ste prodali 43-godišnjem pedofilu. I dok se vi spremate da je pokupite ispred škole nakon nastave, ona više nije onde.

Eksperiment pokazao: Koliko je lako oteti dete iz parka? (VIDEO)

S vrećom preko glave, uplašena, zbunjena i uplakana, na putu je u drugu državu. Ne zna gde su joj roditelji ni šta će s njom da se dogodi.

Iako je ova priča izmišljena, ona zapravo nije tako nemoguća. Roditelji, budite oprezni i prestanite da dodajete strance za prijatelje na društvenim mrežama, a podatke o svom intimnom životu i članovima porodice ne otkrivajte javno.

Podelite ovaj tekst zbog dece koja su moguće žrtve i njihovih roditelja.

Kako da se ne vidi SEEN na Fejsbuku: Trik koji rešava problem! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs