Iskrena ispovest

Majka koja je podigla internet na noge: Moja ćerka je strašno ružna!

Molim vas ne mrzite me zbog svega što sam napisala. Već dovoljno mrzim sebe, priznala je žena i zamolila za pomoć
Vaše dete & vi
14:04h Autor:
Majka koja je podigla internet na noge: Moja ćerka je strašno ružna!
Foto: Profimedia

Na društvenoj mreži "Reddit" pojavila se dirljiva ispovest jedne majke koja je izazvala pometnju i lavinu komentara. Naime, ona je priznala da je njena ćerka "jednostavno ružna", da nema lepe i slatke crte lica, zamolivši druge za pomoć - kako da svoju devojčicu nauči da bude srećna i zadovoljna sobom, uprkos što će je kritike drugih na račun izgleda sputavati u tome!?

"Mrzim sebe zbog ovoga što ću reći, nemojte da me osuđujete, ali ovo je samo činjenica - moja devetogodišnja ćerka fizički nije atraktivna. Od mene i surpuga nasledila je najgore - njegove razmaknute oči i izraženi nos, kao i moju zdepastu građu i kovrdžavu kosu. Jedan lekar je čak mislio da ima Daunov sindrom, iako je rođena kao sasvim zdravo dete", započela je ispovest ova žena.

Zabrinuta majka je tokom cele poruke isticala da beskrajno voli i ceni svoju ćerku, kao i da je puna kvaliteta i dobrih osobina, ali i da je svesna da će sigurno biti na meti šala druge dece u školi, kao i da je to već otpočelo.

"Kako postaje starija, deca sve češće primećuju kako izgleda. Neki se nisu suzdržali, a da to ne prokomentarišu. Njih nekoliko pitalo je svoje roditelje zašto je moja ćerka tako ružna. Zato me je strah - svi će procenjivati moju ćerku na osnovu spoljašnosti, a niko neće shvatiti koliko je ona zapravo zabavna, darežljiva i saosećajna. Niko neće shvatiti da je ona ono dete koje spašava napuštene mačiće, vraća bube natrag na lišće i daje sladoled drugoj deci", priča ova majka.

Neću da me deca pamte po 200 evra: Ako nemate baš ništa da im date, dajte im pare!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ona dodaje da je zbog toga neopisivo tužna.

"Često plačem, plačem mnogo. Ona ima divno srce i dobar karakter. Za nju će život biti težak, a ona to ne zaslužuje. Ne znam kako da prevaziđem osećaj krivice, jer i sama mislim da moje dete nije neodoljivo", napisala je majka.

Na kraju teksta, ova mlada Amerikanka zamolila je druge majke da joj pomognu i daju korisne savete.

"Molim vas ne mrzite me zbog svega što sam napisala. Već dovoljno mrzim sebe. Kako da joj odgovorim na pitanje: "Jesam li lepa, mama?". Želim da joj pomognem da izraste u zdravu i srećnu mladu ženu, koja će moći da pokaže svetu koliko je divna", završila je izlaganje.

Ona je dobila podršku na stotine korisnika društvene mreže, koji su izneli savete kako da prevaziđe ovaj "problem".

Kad dajete detetu ime, poštujte ovih 5 uslova: Obeležavate ga za ceo život!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs