Surova istina

Ko su ti najbolji prijatelji: Otac pao u očaj zbog sina (11), njegov odgovor ga slomio!

Sinovljev odgovor ga je toliko potresao da je fotografiju njegovog upitnika objavio na Fejsbuku zajedno sa snažnom porukom
Vaše dete & vi
10:28h Autor:
Ko su ti najbolji prijatelji: Otac pao u očaj zbog sina (11), njegov odgovor ga slomio!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Bob Kornelijus pregledao je radove učenika okačene na zidu škole u nadi da će među njima pronaći i rad svog sina.

Zapravo, radilo se o upitnicima u kojima su učenici navodili svoju omiljenu hranu, TV emisije, životinje ili najbolje prijatelje. Kad je Bob ugledao popunjen upitnik svog sina, osmeh mu se zaledio na licu. Na pitanje: "Navedi najbolje prijatelje", njegov 11-godišnji sin napisao je: "Niko".

Sinovljev odgovor ga je toliko potresao da je fotografiju njegovog upitnika objavio na Fejsbuku zajedno sa snažnom porukom svima onima koji su u kontakru s autističnom decom kakav je i njegov sin Kristofer.

"Koliko znam, Kristoferovi drugari iz razreda prema njemu nikada nisu biti naročito okrutni. Ali, jedno jesu uradili - odbacili su ga. Da bi se nešto promenilo, treba početi od doma. Roditelji moraju da uče svoju djecu da ne isključuju one koji su drugačiji. Kristofer je krenuo u srednju školu (ekvivalent našeg petog razreda) i još se prilagođava. Zaista bih želio da nađe barem jednog prijatelja", napisao je Bob.

"On ne može da razgovara o svojim osećanjima, niti da se izražava kako treba. Ali svejedno pati kada ga tako isključuju. On razume mnogo više nego što se čini. Jedini način da se to promeni jeste da roditelji razgovaraju sa svojom decom i uče ih prihvatanju", zaključuje Bob.

Roditelji zinuli u čudu: Šta je čovek uradio bebi staroj samo 4 dana! (VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs