Promo

Uz pomoć Nikela rešite problem T-zone

Predeo lica oko čela, brade i nosa obično se najviše sija zbog jačeg lučenja lojnih žlezda i upravo zbog toga bi trebalo obratiti posebnu pažnju na negu kože ove zone
Nega
11:48h
Uz pomoć Nikela rešite problem T-zone
Foto: Promo

U predelu oko čela, brade i nosa najveća je količina lučenja lojnih žlezda, pa se zbog toga lice sija više nego što bi trebalo. Čak i osobe sa normalnom kožom s vremena na vreme, usled različitih faktora, imaju problema sa ovom regijom. Ali, složićete se da je najnezgodnije osobama sa masnom i kombinovanom kožom...Da biste na pravilan način negovali kožu lica, a posebno u ovom delu, počnite sa upotrebom odgovarajućih preparata za njeno ćišćenje – izbegavajte korišćenje proizvoda na bazi alkohola, a koristite blaga sredstva za čišćenje. Čak iako osećate kako vam je lice masno, često pranje i čišćenje može samo iziritirati vaše lice i time izazvati još veće lučenje lojnh žlezda, što je upravo suprotno od onoga što želite da postignete. Ukoliko vam je koža lica masna, pri kupovini potražite preparate za čišćenje namenje nemasnoj koži, kao i blagi piling i masku, kako biste se oslobodili mrtvih ćelija, viška masnoće i svih nečistoća sa lica.

O bogatoj ponudi proizvoda saznajte više OVDE.

Preporuka: Nike lGel za umivanje sa hamamelisom

Ovaj blagi gel temeljno čisti pore i uklanja suvišnu masnoću koja dovodi do nastajanja akni i mitesera. Dubinski čisti i steže pore, a pri tom kožu ne isušuje. Sadrži lavandu, hahamelis i narandžu, a oslobođen je etilen-oksida, alkil-sulfata, betaina i parabena. Odgovara ECOCERT standardima ekološke i organske kozmetike. Namenjenje svim tipovima kože, mada ga prvenstveno mogu koristiti osobe sa problematičnom, masnom, kombinovanom kožom i kožom sklonom aknama i proširenim porama. Upotreba: Nanesite gel na vlažnu kožu kružnim pokretima i nežno masirajte, da se blago zapeni. Isperite mlakom vodom. Dalji korak u nezi kože je upotreba pilinga. Tokom hladnijih meseci uglavnom se preporučuje izbegavanje područja van T-zone. Dakle, važno je nanositi piling isključivo na ovaj deo lica, jer je područje van njega čak i kod osoba sa kombinovanom i masnom kožom sklono isušivanju. Ukoliko osetite da vas koža na obrazima ne zateže i da je i ona nešto masnija, možete naneti piling.

Preporuka: Nikel Blagi piling sa maslinom

Još jedna preporuka za kombinovanu i problematičnu kožu, mada ga svakako mogu koristiti i osobe sa normalnom kožom. U pitanju je nežan piling s mikročesticama koštica masline, pogodan i za najosetljiviju kožu. Odstranjuje mrtve ćelije i podstiče obnovu kože. Blagotvorno deluje kod problema sa aknama i proširenim porama. Upotreba: Malu količinu lagano nanesite na lice, s posebnom pažnjom na T-zoni, a potom dobro isperite. Postupak čišćenja kože nakon korišćenja pilinga treba nastaviti maskom. Kombinovana koža zaista ima korist od ovog tretmana, jer se upravo uz pomoć maske pore dubinski očiste a višak masti odstrani, dok suva i normalna koža uz nju uspostavljaju dubinsku hidrataciju. Naravno, i masku treba naneti pretežno na najkritičniju, T-zonu.

Postanite član PurityBoxa i saznajte više o proizvodima i aktuelnim promocijama klikom OVDE.

Preporuka: Nikel Hidratantna maska s narandžom

Uz ovu masku, koja se ne ispira, koža će biti dublje hidrirana i umirena. Maska sadrži ceramide, koji su odlični u zadržavanju vlage i obezbeđuju njeno dubinsko prodiranje i u najdublje delove kože. Maska je namenjena svim tipovima kože, a zbog svog blagog dejstva, mogu je koristiti i osobe sa osetljivom kožom. Upotreba: Nanesite masku na ciljano područje lica, a nakon 5 minuta, ono što vaša koža nije upila, uklonite tuferom, bez ispiranja. Poslednji korak u nezi T-zone svakako je krema. U ovom slučaju, neophodno je da izaberete hidratantnu kremu, koja će vašem licu pružiti dovoljno vlage pri tom je ne čineći masnom. Poželjno je da za negu preostalog područja lica koristite neku malo “jaču” kremu, u kojoj, za razliku od hidratantne kreme, mogu biti sadržana ulja.

Preporuka: Nikel Hidratantna krema sa narandžom

Zahvaljujući biljnim ceramidima, ova krema će u kratkom roku obnoviti površinski zaštitni sloj i sprečiti gubitak vlage, a dehidriranoj koži vratiti optimalni sloj hidratacije.

Pored toga što se trenutno upija daje i matirani izgled. Upotreba: U tankom sloju nanesite kremu na ciljano područje.

Kako možete poslati fotografiju i osvojiti vredne poklon pakete prirodne kozmetike saznajte OVDE.

Kao dodatak, preporučujemo asesoar koji je neizostavan u torbi svakežene – BME papiriće za matiranje kože lica!

Ovi listići, namenjeni prvenstveno T-zoni, ukloniće nakupljenu masnoću sa lica, a šminku neće oštetiti. Možete ih naći u 3 različita pakovanja: pink, zelenoj i boji lavande.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs