NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate

Ova tehnika je zdrava a i lagana

Uskrs
16:18h Autor:
NAJLEPŠA TEHNIKA ŠARANJA: Vulkan jaja izgledaju kao umetnička dela, a priprema nikad lakša, sve što vam treba već imate
Foto: preentscreen/Instagram

Običaj nalaže da se jaja farbaju u crvenu boju, ali već decenijama unazad domaćice vole i da se poigraju, te da uskršnju dekoraciju obogate jajima ukrašenim na najrazličitije načine.

Vulkan jaja nisu toliko poznata, ali uvereni smo da će vam se dopasti - ne samo što je rezultat predivan, već je i ovo idealna metoda za zabavu dece! Jaja možete ofarbati zajedno sa mališanima i pružiti im sjajne trenutke, odnosno spojiti lepo i korisno.

Potrebni sastojci:

  • kuvana jaja
  • boja za kolače (ne u gelu)
  • soda bikarbona
  • belo sirće
  • voda
  • četkice za farbanje
  • male posude za jednokratnu upotrebu (ili jeftini kalup za mafine)

Priprema:

U jednoj posudici pomešajte 1/4 čaše (za jogurt) sode bikarbone, 1 i po kašiku vode i tri do četiri kapi boje za kolače. Pomešajte smesu tako da dobijete pastu ili gustu tečnost. Ako je smesa previše gusta dodajte još malo vode.

Svaku boju zamutite zasebno u različitoj posudici. Možete koristiti samo osnovne boje poput crvene, zelene, plave i žute, a možete uvrstiti i roze, ljubičastu, narandžastu... Izbor je na vama!

Četkicom nanosite željene boje po jajetu praveći nepravilne oblike. Kada završite sa nanošenjem obojenih pasti od sode, možete dodati i kap, dve boje za kolače direktno iz tubice na jaje - ovde već do izražaja dolazi lična kreativnost. Takođe, ako želite jednoboja jaja, jednostavno nanesite na njega samo jednu boju. Kada ste završili sa šaranjem prelijte jaje kašikom sirćeta i uživajte u magiji na delu!

Uverite se da ste sirćetom prelili celo jaje, bar na nekoliko sekundi. Videćete kako se sa jaja spira višak paste, a ona su predivno išarana. Vodite računa o količini sirćeta - više od jedne kašike dovešće do reakcije i prelivanja.

Stil/Žena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs