Neverovatno

Ubila je dijeta: Pičiz Geldof umrla zbog izgladnjivanja?!

Mesecima se izgladnjivala pijući samo sokove od voća i povrća, dok su njeni fanovi govorili da je premršava, ona se branila da ipak jede
Šuška se
07:52h Autor:
Ubila je dijeta: Pičiz Geldof umrla zbog izgladnjivanja?!
Foto: AP

Kad su došli u kuću u kojoj je 25-godišnja Pičiz Geldof preminula, policajci i lekari nisu pronašli nikakve teške droge. Kako je Pičiz u prošlosti bila ovisna o heroinu, sumnjalo se da je za njenu smrt kriva droga. Ipak, čini se da je umrla jer je htela da živi zdravo i da bude što vitkija.

Naime, Pičiz je u intervjuu za časopis OK! 2011. otkrila da se suvišnih kilograma rešava dijetom na kojoj konzumira samo sokove od povrća. Na taj način, rekla je, u četiri nedelje može smršti do pet kilograma.

- Tri puta dnevno pravim sokove od povrća. To je sve što kroz dan konzumiram. Ne jedem apsolutno ništa kad sam na toj dijeti, samo pijem sokove. Odvratno je, ali deluje. Na takvoj dijeti nikad nisam duže od mesec dana - otkrila je Pičiz tada.

Dobro obavešteni izvori tvrde da je bila jako nezadovoljna svojim izgledom.

- Pritisak da budete vitki danas je znatno jači nego ikad i sama sebi sam ponekad predebela - ispričala je.

Nakon njenog intervjua, javili su se brojni nutricionisti. Svi su izjavili kako je dijeta na kojoj se konzumiraju samo sokovi voća i povrća izuzetno opasna.

- Na sokovima se ne može preživeti jer nisu dovoljno hranjivi. Zbog takve prehrane Pičiz bi mogla dobiti infarkt jer joj nivo elektrolita u krvi nije normalna. Osim što od takvih dijeta propadaju mišići, propadaju i unutrašnji organi - upozoravali su je stručnjaci dodajući da zbog takvih simptoma umiru ljudi koji boluju od anoreksije.

Pičiz se na Tviteru branila da nije anoreksična, da je samo povremeno na dijeti na kojoj samo pije sokove i da je zato vitka.

- Ne jedem više brzu hranu, ali i dalje jedem kao slon. Mesec dana ne jedem ništa, a onda se mesec dana davim čipsima i svim mogućim masnim i nezdravim - branila se Pičiz tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs