Neverovatno

Žene u Australiji pokrenule bizaran trend: Kad zatrudne, počinju da puše!

Ova sebična ideja proistekla je iz onoga što bi trebalo da stvori sasvim drugi efekat - na paklicama cigareta u Australiji istaknuto je da duvanski dim smanjuje težinu bebe
Trudnoća
13:54h Autor:
Žene u Australiji pokrenule bizaran trend: Kad zatrudne, počinju da puše!
Foto: Thinkstock

Tokom trudnoće, lekari i žene koje su već rađale upozoriće vas na milion stvari koje mogu da pođu po zlu, i savetovati vas da prestanete sa nekim navikama.

Jedna od stvari koju većina trudnica odmah promeni, jeste izbegavanje pušenja. To i ne treba da čudi, budući da se na taj način beba bukvalno truje iznutra, a doktori ističu da pušenje u trudnoći može da dovede do pobačaja, niza zdravstvenih problema kod deteta, pa čak i smrti.

Trudnice, slobodno na plažu: Plivanje je jedna od najboljih aktivnosti!

Umesto da zbog svoje bebe prestanu sa groznom navikom, žene u Australiji pokrenule su bizaran trend - kad zatrudne, počinju da puše!

Razlog za ovu neverovatnu odluku jeste to što pušenje u trudnoći smanjuje težinu bebe, pa trudnice veruju da na ovaj način sebi olakšavaju porođaj.

Ova sebična ideja proistekla je iz onoga što bi trebalo da stvori sasvim drugi efekat - na paklicama cigareta u Australiji istaknuto je upozorenje da duvanski dim smanjuje težinu bebe.

Vaspitačica sasula istinu Srbiji u lice: Šta bi se desilo da mame prijavimo socijalnim radnicima?

I dok su retki pozdravili ovaj trend kao odličnu ideju, većina ljudi je ogorčena, šokirana i pita se da li neko ko je toliko sebičan da ugrožava zdravlje svog deteta zarad olakšavanja porođaja uopšte zaslužuje da ima dete, prenosi Damn.com.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs