Dobila bitku

U 29. nedelji trudnoće joj otkrili rak grlića materice: Agonija mlade majke (34)!

Nakon serije testova, lekari su primetili jedan polip i uradili biopsiju. Nakon tri dana, stigao je poražavajući rezultat
Trudnoća
00:14h Autor:
U 29. nedelji trudnoće joj otkrili rak grlića materice: Agonija mlade majke (34)!
Foto: Facebook / Gina Zapanta Murphy

Kao zaposlena majka trogodišnje devojčice, kada je po drugi put ostala trudna, 34-godišnja Đina Zapanta Marfi, kako sama kaže, nije imala vremena za komplikacije u trudnoći.

Dobro je znala da je svaka trudnoća drugačija i neprestano je govorila sebi da ne treba da brine, ali Đina nikada nije osetila nalet energije koji je očekivala u drugom trimestru.

Zapravo, bila je toliko umorna da je 35. rođendan proslavila u krevetu. Nakon toga, primetila je prozirnu, vodenastu tečnost na gaćicama.

Tokom sledećih nekoliko nedelja, tečnost je postala tako obilna da je morala da stavlja uloške, a ubrzo je dobila i temperaturu.

Đina je tada počela da se pita da li joj je možda pukla posteljica, i da li to plodova voda ističe. Odmah je nazvala lekara i zakazala pregled.

Rak pluća, ubica bez najave: Svi simptomi, sindromi i bolovi koje izaziva!

<\/div>

Nakon serije testova, lekari su primetili jedan polip i uradili biopsiju. Nakon tri dana, stigao je rezultat - Đina ima rak grlića materice.

"Kao i većina ljudi koji se nisu sretali sa rakom, mislila sam da sam dobila smrtnu presudu", otkriva Đina, koja je tada bila u 29. nedelji trudnoće. Već su počele da se roje misli kako će njen suprug sam odgajati decu...

Iako je rak grlića materice jedan od onih koji sporo napreduju, u trudnoći se progresija znatno ubrzava zbog hormonalnih promena. U šestoj nedelji raka nije bilo, a u 29. kada je otkriven, lezija je bila 1,5 cm, što znači da napreduje jako brzo. Zbog trudnoće lekari nisu smeli da je šalju na magnetnu rezonancu, niti su mogli bilo šta da urade hirurški sve dok je beba u stomaku.

Đina je sama donela odluku - lekari će pratiti razvoj raka, a ona se neće lečiti, već će se poroditi u prvom trenutku kada to bude bezbedno za dete.

Nažalost, stvari joj nisu išle na ruku. Samo dve nedelje kasnije, lezija je porasla na 2 cm, a lekar joj je saopštio da će morati da je porodi već u 34. nedelji carskim rezom, a odmah zatim uraditi histerektomiju i odstraniti zahvaćeno tkivo.

Iako joj je teško palo, Đina je počela da se priprema za rani porođaj.

Plakanje u trudnoći: Sve posledice po majku i bebu

<\/div>
"Prioritet mi je bio da budem sa mojim devojčicama što duže mogu. Ako moraju da mi odstrane deo tela, nema veze, neka urade šta god moraju", govorila je Đina tada.

Nakon što je dobila dve injekcije koje ubrzavaju rast pluća kod bebe, porođaj je obavljen.

"Molila sam ih da budem budna tokom porođaja, da vidim moju devojčicu pre nego što mi urade histerektomiju. Sećam se da sam poljubila njeno toplo lice. Sledeća stvar koje se sećam jeste buđenje i oporavak", prisetila se hrabra žena.

Svega 24 sata kasnije, Đina je već dojila malu Valentinu, kada su stigli nalazi - rak je u potpunosti nestao.

Đini je izvađena materica, jajovodi i limfni lvorovi karlice, ali su lekari uspeli da sačuvaju jajnike, kako ne bi odmah ušla u menopauzu. Bila je presrećna što se sve tako završilo, iako ju je pogodila vest da više nikada neće moći da rađa.

"Neću plakati zbog toga. Neke žene to nikad nisu mogle. Srećna sam što imam moje dve curice", zaključila je Đina.

Deca poznatih i njihova čudna imena: Obeleženi za ceo život!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs