Zanimljivo

Test trudnoće drevnih Egipćana: Jednostavna i tačna tehnika!

Pametni Egipćani nisu samo imali prirodni lek za gotovo sve bolesti koje bi ih snašle, mešanjem lekovitog bilja, začina, hrane itd, već su takođe i pronašli način kako da urade test trudnoće kod kuće
Trudnoća
13:22h Autor:
Test trudnoće drevnih Egipćana: Jednostavna i tačna tehnika!
Foto: Shutterstok

Možda nećete verovati, ali je istina. Pre nekoliko hiljada godina pametni Egipćani nisu samo imali prirodni lek za gotovo sve bolesti koje bi ih snašle, mešanjem lekovitog bilja, začina, hrane itd, već su takođe i pronašli način kako da urade test trudnoće kod kuće.

Tehnika je vrlo jednostavna. Stavili bi zrna pšenice i ječma u činiju, žena bi se u činiju pomokrila, pokrila je krpom i pogledala šta se dogodilo sledeći dan.

Najlepši simptomi trudnoće: Žene zaista sijaju tokom drugog stanja!

Ako su zrna proklijala, to bi značilo da je trudna, a ako ne, onda nije. Čak su imali teoriju da u zavisnosti od toga koja bi zrna više proklijala, mogli bi da kažu o kojem polu deteta se radi. istraživači su još 60-tih godina prošlog veka potvrdili da je ovaj test 70% tačan, ne mnogo manje od modernih testova trudnoće, pogotovo onih jeftinijih.

Što se tiče pola deteta, nisu pronašli povezanost. Drevni test trudnoće radi na istom principu kao i moderni, primećivanjem hemijskih promena koje su prisutne samo u ženi koja je trudna.

Obratite pažnju: 10 grešaka koje mogu da utiču na začeće

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs