Instrukcije za buduće roditelje

Kako da začnete muško dete: Precizna uputstva naučnika!

Verovali ili ne, prenatalna ishrana može i te kako da utiče na pol vaše bebe
Trudnoća
20:36h Autor: ,
Kako da začnete muško dete: Precizna uputstva naučnika!
Foto: Profimedia

Jedno od najčešćih pitanja koja budući roditelji traže na internetu jeste kako dobiti dečaka ili devojčicu. Iako je šansa 50-50, neke životne navike, kao što su ishrana i odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol bebe.

Prema novom istraživanju objavljenom u The Royal Society, ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola.

Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dečaka. Ovaj zaključak sličan je istraživanju sprovedenom na sveučilištima Egzeter i Oksford, objavljenom 2008. godine, a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću verovatnoću da će roditi dečaka.

Čak i vrsta hrane može uticati na pol deteta, jer deluje na kiselost vaginalne flore. Ako želite da začnete dečaka, preporučuje se da manje jedete mlečne proizvode, a više povrće i sveže voće, posebno banane i bazne namirnice, što pogoduje spermatozoidima sa Y hromozomom.

Ove žene češće rađaju dečake: Kako pol bebe možete znati i pre trudnoće!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs