probajte

Sarma na malo drugačiji način: Tri vrste mesa za neverovatan ukus! (RECEPT)

Zimski dani idealno su vreme za jela od kiselog kupusa, a odlučite li se za sarmu sigurno nećete pogrešiti.

Recepti
Autor:
Sarma na malo drugačiji način: Tri vrste mesa za neverovatan ukus! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Omiljeno tradicionalno jelo, svima dobro poznato ovoga puta spremljeno na malo drugačiji način. Iako je svako priprema na svoj način, ovo jelo može postati još zanimljivije uz samo jednu malu izmenu u receptu: bez pirinča u nadevu. Neka se i na vašem stolu nađu ove fenomenalne mesne rolnice.

Sastojci: 400-500 gr šnicli (svinjske), 200 g roštiljskih kobasica, 200 g suve slanine, 250 g suvih rebara, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog, aleva paprika

listovi kiselog kupusa, začin, suvi biber mleveni, lovorov list, ulje

Uputstvo: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk . Šnicle iseći na trake širine 2 cm pa propržiti sa lukom. Zatim, dodati začin, alevu papriku, seckanui beli luk i mleveni biber. Izdvojiti listove kupusa zahvatiti kašikom meso i malo luka pa staviti na list kupusa, zatim iseći parče kobasice i list-dva suve slanine. Saviti stranice lista kupusa pa uviti u sarmu. Na dno šerpe staviti list kupusa pa sarme uspravno ređati u šerpi.

U sredinu staviti suva rebra i lovorov list, naliti vodom i staviti na tihu vatru da se kuvaju oko sat i po.

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs