Probajte, oduševićete se

Carska kuglof pita: Ostaje sveža i mekana i sutradan! (RECEPT)

Odlična je i topla i hladna

Recepti
14:18h Autor:
Carska kuglof pita: Ostaje sveža i mekana i sutradan! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Carska pita u kalupu za kuglof, šareni slani kolač koji se jako brzo i jednostavno priprema, idealan je bukvalno za bilo koji obrok, bilo da je u pitanju doručak ili večera, pa čak i za ručak.

Uz neku čorbicu i predlog za lagani ručak, super ide uz šolju jogurta, a ostaje meka i sveža čak i sledeći dan.

Ne propustite! Baba Zorini kroasani: Recept za vazdušasto pecivo star 30 godina!

Sastojci: 4 jaja, 100 g brašna, 100 g griza, 150 g parizera, 100 g kiselih krastavaca, 100 g tvrdog sira, 200 ml jogurta, 100 ml ulja, 1 prašak za pecivo, malo kačkavalja.

Priprema: Umutiti jaja, parizer, krastavčiće i sir iseckati na kockice. U umućena jaja dodati brašno pomešano s praškom za pecivo i grizom, a zatim i parizer, krastavce, sir, jogurt i ulje. Sve dobro izjednačiti.

Kalup za kuglof namazati uljem, posuti dno narendanim kačkavaljem, sipati smesu i izravnati. Peći na 190 stepeni 40 minuta.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs