Meki kao duša

Baba Zorini kroasani: Recept za vazdušasto pecivo star 30 godina!

Nešto što jednostavno morate da probate

Recepti 10.01.2018. - 12:11h Autor: domacirecepti.net
Foto: Shutterstock

Meki, nežni, vazdušasti kroasani, tope se u ustima… Baba Zora ih na ovaj način priprema već 30 godina, a recept smo pronašli na Domacirecepti.net.

 

Sastojci: 200 ml vode, 200 ml mleka, 40 g svežeg kvasca, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli, 4 kašike ulja, 600 g brašna, 200 g margarina, 1 žumance.

 

Priprema: Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe,
a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.

 

Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.

 

Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla. Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni.

 

Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

 

Borisova torta: Savršenstvo od bele čokolade! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...