Fantastičan ukus

Torta iz šerpe: Mekana kora, slojevi kremastog fila! (RECEPT)

Teško da ćete je praviti samo jednom

Recepti
Autor:
Torta iz šerpe: Mekana kora, slojevi kremastog fila! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Serpica

Sastojci za jednu koru: 3 jaja, 5 kašika šećera, 15 kašika brašna, 13 kašika mleka, 1 kašika kakaa, pola kesice praška za pecivo, soda bikarbona (na vrh kašičice). Peku se dve ovakve kore.

Sastojci za fil: 1 litra mleka, 350 g margarina, 200 g čokolade za kuvanje, 5 - 8 kašika šećera (zavisi koliko slatko volite), 100 g seckanih oraha, 100 g mlevenih oraha, 100 g kokosovog brašna, 200 g mlevenog keksa.

Biće vam potrebno još malo oraha ili 2 kesice šlaga za ukrašavanje.

Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni i šerpu od 5 litara obložite pek papirom. Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao. U drugoj posudi umutite penasto belanca sa šećerom. Potom umešajte varjačom mleko i mešavinu od brašna. Izlijte u šerpu i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Ispecite ovakvu još jednu koru. Ostavite da se hlade pa ih presecite na pola da dobijete 4 kore.

Mleko, margarin, čokoladu i šećer skuvajte i sklonite sa šporeta. Umešajte kokos, orahe i keks i odmah vrelim filom filujte tortu. Istu šerpu u kojoj su se pekle kore obložite folijom ili najlon kesom pa ređajte na sledeći način: kora - 3 kutlače fila, kora i tako sve dok ne potrošite materija. Na poslednju ne mažite ništa, već ostavite jednu punu čašu fila za posle.

Prekrijte tortu folijom i vratite u zagrejanu rernu. Tako treba da prenoći. Ako se rerna u međuvremenu ohladila, uključite je na 50 stepeni i kada stavite šerpu sa tortom isključite rernu.

Ohlađenu stavite na par sati u frižider, zatim je preokrenite na tacnu, nafilujte filom koji ste ostavili i ukrasite po želji. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs