Oduševićete se

Mirisni kolač sa pudingom: Jednostavan, mekan i neodoljivo kremast! (RECEPT)

Odlično će ići uz šoljicu vašeg omiljenog toplog napitka

Recepti
Autor:
Mirisni kolač sa pudingom: Jednostavan, mekan i neodoljivo kremast! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Mirisan i ukusan kolač sa pudingom gotov je za tren oka. Jednostavan kolač s mekanim testom punjenim pudingom. Kolač će uistinu oduševiti sve one koji obožavaju puding i njegov kremasti okus, koji u ovom slučaju obavija prelepo mirisno testo. Kolač se vrlo lepo seče i odlično će ići uz šoljicu vašeg omiljenog toplog napitka.

Potrebno je:

250 -300 ml jogurta, 20 gr kvasca, 1 kašika šećera, malo mleka, 2 jaja, 20 ml ulja, 300 - 400 gr brašna, korica limuna, 300 ml mleka, 1 puding

Slana štrudla sa sirom: Iznenadite goste ovim lakim specijalitetom!

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mleka sa kašikom šećera dodati jogurt, koricu limuna i jedno jaje, brašno ulje i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da odmori, zaviti ga u rolat i staviti u manju tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pustiti da naraste.

Čašu manjeg prečnika namazite malo uljem pa pritisnite testo po dužini praveći otvore. U mleku skuvajte puding u koji ste po želji dodati šećera malo. Prohladiti pa po kašiku pudinga stavljati u otvore. Ostaviti još malo da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30 minuta. Na polovini pečenja pokriti folijom. Prohladjen seći i uživati u prelepom ukusu.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs