Potpuno prirodno

Domaće bombone protiv bolova u grlu i kašlja: Potrebna su vam samo 2 sastojka! (RECEPT)

Jednostavan recept za savršene lekovite bombone

Recepti
Autor:
Domaće bombone protiv bolova u grlu i kašlja: Potrebna su vam samo 2 sastojka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam jedan od načina na koji možete umiriti kašalj i bolno grlo, potpuno prirodno, uz pomoć bombona koje možete sami da napravite.

Potrebno vam je:

- 2 šoljica vode

- Sveže ili suvo lekovito bilje (žalfija, majčina dušica, koren sleza, slez, kamilica, menta)

- 1 i po šoljica meda

Priprema:

Domaće gumene bombone

foto: Shutterstock

1. Sipajte u šerpicu ili ketler 2 šoljice vode i prokuvajte. U ključalu vodu stavite lekovito bilje (preporučuje se da od svake vrste bilja stavite po jednu kašičicu) da se natapa 20 minuta, a zatim procedite.

2. U drugu posudu za kuvanje sipajte jednu šoljicu vode u kojoj je bilo potopljeno bilje i jednu i po šoljicu meda. Stavite da se kuva na srednjoj temperaturi.

3. Mešajte sadržaj na toj temperaturi oko 30 minuta, odnosno dok ne dostigne 150 stepeni Celzijusa. Možete proveriti da li je smesa gotova tako što ćete uzeti komadić smese i spustiti ga u ledenu vodu, ako se komadić odmah stvrdne, smesa je gotova.

Takođe, sa kuvanjem možete prestati onda kada vidite da se smesa počinje da peni i da se odvaja. Tada je važno brzo sklonite posudu sa šporeta kako smesa ne bi zagorela.

4. Smesu potom prebacite u pleh koji ste pre toga premazali kokosovim (ili nekim drugim) uljem i ostavite je da se ohladi toliko da možete da je uzmete u ruke kako biste oblikovali bombone

5. Oblikovane bombone ređajte na papir za pečenje (ili tacnu) i ostavite ih da se potpuno ohlade. Možete ih posuti i šećerom u prahu kako se ne bi slepile jedna za drugu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

bombone