Probajte

Teleći odresci: Preukusno meso u pikantnom sosu od limuna! (RECEPT)

Teletina je jedno od najljepših i najkvalitetnijih mesa koje može da se pronađe kod nas. Način pripreme teletine treba da odgovara samom mesu, što znači lagano i rafinirano.

Recepti 12.12.2017. - 12:07h Autor: Avaz
Foto: Shutterstock

Sastojci: 150 g pirinča ,  1 crveni luk,  3 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja,  1 zelena tikvica,  1 kašika maslaca, so, sveže mleveni biber,

800 g teletine (srednje masna),  1 limun,  2 kašike suncokretovog ulja, 1 kašika putera

 

Uputstvo: Limunu ogulite koricu nožem za krompir, isecite na sitne rezance i prokuvajte u nekoliko voda da izađe gorčina, a ostane ukus.

 

Teleći kare očistite od kožice i isecite na odreske, začinite solju i biberom tpa naglo prepecite u tiganju, dodajte limunovu koricu, prodinstajte, podlijte vodom i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude gotovo. Na kraju dodajte kašiku putera i servirajte uz pirinač.

 

Nožem za krompir ogulite zelenu koru od tikvica i isecite na dugačke trakice pa lagano prepržite na puteru uz dodatak nekoliko kapi maslinovog ulja, začinite solju i biberom i prelijte preko pirinča.

 

Luk i beli luk sitno iseckajte i na malo maslinovog ulja prodinstajte, dodajte pirinač, dinstajte nekoliko minuta i dodajte središnji deo tikvica iseckan na sitne kockice.

 

Sve zajedno dinstajte i podlijte vodom pa kuvajte uz mešanje oko 20 minuta na laganoj vatri.

 

Na kraju dodajte puter i servirajte uz odreske.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Svinjski vrat u sosu iz rerne: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

 

Lovačke šnicle: Najukusnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

 

Piletina karbonara: Najsočnije meso koje ste ikad probali! (FOTO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...