obavezno probajte

Oporavlja organizam, šiti zdravlje: Čudotvorna supa eliminiše prehladu za čas! (RECEPT)

Nagle promene temperatura kakvima smo bili izloženi poslednjih nedelja ostavljaju trag na zdravlju, naročito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način telo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za supu koja zimske bolesti baca na kolena!

Recepti
16:20h Autor:
Oporavlja organizam, šiti zdravlje: Čudotvorna supa eliminiše prehladu za čas!  (RECEPT)
Foto: Profimedia

Supa od belog luka, đumbira, crnog bibera, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka daje vam energiju i jača organizam, podiže imunitet, hrani svaku ćeliju našeg tela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u vazduhu.

Potrebni sastojci:

- 3 litre vode - 2-3 čena belog luka - 1-2 kašike đumbira (svežeg, sitno naseckanog ili rendanog) - 1 kašika crnog bibera - 2 šargarepe (neoljuštene i isečene na pola) - 1 šoljica lišća celera - 1/4 crvenog luka - 1 velika grančica ruzmarina - 1 kašika timijana - 1 kašika žalfije - sok pola limuna

Način pripreme:

Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuva dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Ostavite da se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procedite tečnost u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cediljku. Sada imate temeljac koji je prevencija prehladama, virusima i gripu, ublažava ih i leči. S njim možete da pravite sve vaše druge omiljene povrćne supe.

Pripazite da prilikom kuvanja supe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako lekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što supu skuvate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjir sok od pola limuna.

Probajte još:

Supa puna vitamina: Skida do 2 kilograma u samo 10 dana! (RECEPT)

Supa vam je ispala previše masna: Trik od 30 sekundi spasava ručak!

Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs