Probajte

Pileće rolice sa sirom i spanaćem: Sočnije meso od ovog nećete jesti! (RECEPT)

Zbog aromatičnih dodataka poput spanaća i parmezana, rolnice pripremljene na ovaj način biće sasvim drugačije od svih koje ste do sada probali...

Recepti 01.12.2017. - 09:43h Autor: avaz.ba
Foto: Profimedia

Sastojci: 1 pileće grudi iseckanae na šnicle, 150 g spanaća, mocarela sir, 1 glavica luka, 2 češnja belog luka, 5 kašika parmezana, 2 šoljice prezle, 60 g putera, maslinovo ulje, so, biber

 

Uputstvo: Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte mu beli luk i spanać pa dinstajte dok spanać ne omekša, oko tri do pet minuta. Začinite soli i biberom. Ohladite, a zatim dodajte iseckanu mocarelu i parmezan.

 

Piletinu isecite na jednake šnicle, pa na svaki položite deo smese i urolajte ih. Ako želite da budete sigurni da vam nadev neće iscuriti, koristite čačkalice.

 

U manju posudu stavite prezle i u njoj uvaljajte piletinu. Rasporedite po vatrostalnoj posudi, pa na svaku rolnicu dodajte komadić putera.


Napravite sos od paradajza, pomešajte pelat, dve kašike maslinovog ulja, jedan čen belog luka, bosiljak, so i biber. Stavite ga na dno posude, pa u umak uronite piletinu. Pospite ostatak mocarela sira i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180 stepeni.

 

Probajte još:

 

Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)

 

Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!

 

Piletina sa pivom: Fenomenalna pikantna marinada! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...