Slatkiš koji će vas oduševiti

Posna lenja pita: Ukusna, mekana i neodoljiva! (RECEPT)

Ovaj božićni post idealno je vreme da isprobate kolač sa jabukama koji možete da pravite tokom cele godine, i kad ne postite

Recepti
21:29h Autor:
Posna lenja pita: Ukusna, mekana i neodoljiva! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

2 šolje brašna, 2 šolje griza, 1 šolja šećera, 1 prašak za pecivo, šećer u prahu za posipanje

Za fil:

1,5 kg rendanih jabuka, 1 šolja šećera, 1 kafena kašičica cimeta, rendana kora 1 limuna, 1 vanilin šećer

Najpre treba napraviti fil tako što ćemo narendati jabuke, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.

U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači. Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila. Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta.

Peći 40 minuta na 200 stepeni. Kada je pečeno, posuti prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo omekšalo i povezalo se sa filom.

Trobojni kolač bez pečenja: Sočna i ukusna poslastica po bakinom receptu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs