Probajte

Najbolji su domaći čvarci: Prave se za čas, a nema ko ih ne voli! (RECEPT)

Čvarci su deo naše kulinarske tradicije koji se pripremaju u kasnu jesen, a jedu cele zime. Nekada su bili smatrani hranom siromašnih, a danas su vrhunski delikates...

Recepti
10:39h Autor:
Najbolji su domaći čvarci: Prave se za čas, a nema ko ih ne voli! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Čvarke možete poslužiti kao glavno jelo, sa hlebom ili lukom, a možete ih jesti i kao grickalicu.

Sastojci: 2 kg svinjskog sala, 4 dl mleka, so

Uputstvo: Sveže salo operite, isecite na veće kocke, stavite u veću posudu i prelijte mlekom.

Na umerenoj vatri, uz stalno mešanje drvenom kutlačom, topite salo dok mast ne prestane da peni i čvarci dobiju lepu rumenu boju.

Sklonite sa vatre i kroz cediljku ocedite mast. Ulijte mast u posudu da se ohladi.

Čvarke ocedite pomoću gnečilice za čvarke, posolite i poslužite.

Probajte još:

Najukusniji specijalitet svinjokolja: Duvan čvarci nisu dobri ako se ne spremaju uz rakiju! (VIDEO)

Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)

Lovačke šnicle: Najukusnije meso koje ste ikad probali! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs