savršenostvo za sva čula

Bakina Monte torta: Kremasta i tako dobra! (RECEPT)

Veoma je lagana za pravljenje

Recepti
Autor:
Bakina Monte torta: Kremasta i tako dobra! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Ukoliko želite da osetite raj na svojim nepcima, onda ste na pravom mestu. Evo predloga za Monte tortu, kremastu i jako finu. Veoma je lagana za pravljenje i nakon hlađenja sledi pravo uživanje u ukusu koji će vas odvesti do samih visina savršenstva.

Sastojci: 6 belanaca, 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 2 kašike ulja, 100 gr seckanih oraha

Jastuk torta od malina: Sočna, izdašna, topi se u ustima!

foto: Bakina kuhinja

Fil: 1 l mleka, 4-6 kašike šećera, 2 vanilin šećera, 6 žumanaca, 1 kašika gustina, 100 gr čokolade, 150 gr mlevenih oraha, 300 gr šlaga, 3 pudinga od vanile, 200 gr maslaca ili margarina

Priprema: U šerpu sipati mleko, dodati 4-6 kašika šećera i vanilin šećer. Žumanca umutiti i dodati gustin i malo vode pa ubaciti u puding. Sve izmešati pa kad mleko provri zakuvati krem. Skloniti sa šporeta i u vruć krem naseći listiće maslaca i izjednačiti. Smesu podeliti na dva dela. U jedan dodati čokoladu i izmešati, a u drugu mlevene orahe pa i to izjednačiti.

Ananas kolač sa šlagom: Ukusno, brzo i jeftino!

foto: Bakina kuhinja

Kad se biskvit ispeče stresti ga na tanjir i ostaviti da se ohladi. Na biskvit prvo staviti svetli pa čokoladni krem i lepo rasporediti. Ostaviti u frižideru da se lepo ohladi i ukrasiti šlagom. Ponovo vratiti u frižider i seći kad se torta stegne. Tako je kremasta i topi se kao sladoled.

Uživajte i sladite se!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs