Probajte

Gulaš Stroganov: Ruski specijalitet sa najkremastijim sosom i mesom koje se raspada! (RECEPT)

Govedina Stroganov je ruski specijalitet za koji se pretpostavlja da je nastao u 19. veku...

Recepti 14.11.2017. - 20:22h Autor: Stil
Gulaš Stroganov, Foto: Shutterstock

Jedno od onih jela od kojih se raspametite i ne prestajete da sipate još.

 

Mekano meso, u kremastom sosu koje se topi u ustima. Njegova specifičnost je u tome što se meso secka na tanke trake. Isprobajte, predivno je.

 

Ako ne volite junetinu, možete koristiti piletinu ili govedinu.

 

Sastojci: 800 g junećeg filea, 100 g oštrog brašna,  80 g svinjske masti80 g kiselih krastavaca, 2 mlada luka, 80 g šampinjona,  80 ml belog vina,  200 ml pavlake za kuvanje, 200 ml kisele pavlake, 1 kašičica senfa, so, 3 grančice svežeg peršuna

 

Uputstvo:  Meso isecite na trakice dužine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, pecite u tiganju sa svih strana i odložite sa strane.

 

U tiganj dodajte seckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone iseckane na listiće, nastavite da pržite, zatim dodajte senf, promešajte i polijte vinom.

 

Kuvajte dok vino ispari, pa dodajte pavlaku za kuvanje i naseckane kisele krastavčiće. Vratite meso, kratko prokuvajte, sklonite sa vatre i na kraju dodajte i kiselu pavlaku. Dobro promešajte.  

 

Pospite seckanim peršunom i poslužite uz kuvani pirinač.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Sremački gulaš sa kobasicama: Seosko jelo koje svi obožavaju! (RECEPT)

 

Segedinski gulaš: Čuveno jelo zbog kojeg svi vole Mađarsku! (RECEPT)

 

Ćureći gulaš: Jelo sa kiselim kupusom koje će vaši ukućani obožavati! (RECEPT)

 

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...