Morate da probate

Puding tortica, desert koji ne može da razočara: Najbrži recept za slagani kolač!

Iako ima 2 kore i 2 sloja fila, ovaj kolač se pravi praktično za tren oka

Recepti
Autor:
Puding tortica, desert koji ne može da razočara: Najbrži recept za slagani kolač!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike kakao praha, 2 kašike ulja, 2 kašike mleka, 1 prašak za pecivo.

Fil: 700 ml mleka, 2 pudinga sa ukusom vanile ( ili drugi po želji ), 150 g omekšalog margarina, 4 kašike kristal šećera, 100 g šećera u prahu, 3 kašike umućenog šlaga (umutite 2 kesice, a ostatkom ukrasite).

Priprema: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa prvo mutiti belanca uz dodavanje šećera da se dobije čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i dok mutite ulijte mleko i ulje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, i sve sjediniti žicom ili varjačom.

Obložiti pleh papirom za pečenje, istresti celu masu i staviti da se peče, a rernu smanjiti na 180 stepeni. Peći oko 25 minuta, testirati čačkalicom ukoliko niste sigurni. Dok se kora peče skuvati puding.

Pomešati puding i kristal šećer pa uliti 100 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri, zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa direktno na puding staviti kesu ili foliju, poravnati rukom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Sjajna zamena koju sigurno imate u kuhinji!

Umutiti penasto margarin sa šećerom u prahu, pa mu dodati ohlađen puding i sve umutiti zajedno. Pečen i ohlađen biskvit preseći vodoravno na 2 jednaka dela, da se dobiju dve tanke korice.

Po potrebi može se skuvati preliv od 100 ml vode i 100 g šećera sa kojim ćete poprskati obe kore, ukoliko vam se učini da su suve, a isto to možete uraditi i sa mlekom.

Umutiti i šlag koji ćete staviti odozgo, pa dodati kremu 3 pune kašike i opet umutiti. Kratko mutite da se fil ne bi razredio.

Naneti na prvu koru pola fila, poklopiti ( i poprskati koru po potrebi ) drugom korom i naneti istatak fila. Na kraju staviti šlag, i posuti nečim po željim - kokosom, čokoladnim mrvicama... Ostaviti kolač da malo odstoji, da korice omekšaju i ukusi se sjedine, pa poslužiti.

Pohovane palačinke sa mesom: Slasno jelo koje oduševljava sve! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs