Probajte

Voćni mafini: Mekano testo uspunjeno toplim filom i slatkim breskvama! (RECEPT)

Sočni zalogaji koje je teško zaboraviti!

Recepti
11:50h Autor:
Voćni mafini:  Mekano testo uspunjeno toplim filom i slatkim breskvama! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci za testo: 400-500 g brašna, 30 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 300 ml mleka

Fil: 1 puding od maline, 200 ml mleka, 2 kašike šećera, 300 g bresaka, 50 g suvog groždja

Uputstvo: Zamesiti testo sa kvascem, šećerom mlekom i brašnom, dodajte malo soli.

Testo mora biti srednje tvrdo i glatko, ostavite da naraste, pa razvite testo na debljinu od 1cm. Vadite malom čašom krofnice. Malo ih rukom razvucite i obložite kalupe mafina.

Na dno stavite 1 kašičicu suvog groždja.

Puding skuvajte u mleku, a dodajte šećera po želji. Malo ga prohladiti pa stavljajte po kašiku u mafin preko suvog groždja.

Preko pudinga utisnuti kriške breskvi. Pokrite malo da poraste, pa stavite u rernu na 200 stepeni da se peku oko 30 min.

Ukrasite mafine sa prah šećerom u koji ste prethodno dodali malo vanilin šećera.

Prijatno!

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Probajte još:

Čokoladni mafini: Mekani zalogaji koji kriju iznenađenje! (RECEPT)

Maline stavila u kalup za mafine i dodala 2 sastojka: Ovaj slatkiš jedite koliko hoćete! (VIDEO)

Mafini za večeru, što da ne: 10 slanih kolača kojima nećete odoleti (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs