recepti

Posni delikates: Punjene paprike sa šampinjonima! (RECEPT)

Neodoljiva kombinacija!

Recepti
16:22h Autor:
Posni delikates: Punjene paprike sa šampinjonima! (RECEPT)
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Punjene paprike sa šampinjonima su savršen ručak za sve one koji poste ili one koji su se zasitili teških obroka sa mesom.

Potrebno je: 1 kg paprike za punjenje, 1 praziluk, ulje, 100 gr barenog pirinča, 200 gr šampinjona, 1 kašika ajvara, 1 rendana šargarepa, paradajz za zatvaranje, začin, biber, so.

Priprema: Praziluk iseći tanko, šargarepu izrendati a šampinjone iseći sitnije na listiće. U šerpu sipati 50 ml ulja pa sve to propržiti, dodati pirinač, biber, 1 kašiku ajvara, so i malo začina. Može i seckan peršunov list. Papriku oprati izvaditi seme i drške i napuniti paprike nadevom.

Zatvarati kolutovima paradajza ili listićima krompira. Papriku redjati u pleh pouljiti odozgo malo i staviti u rernu i peći na 200 stepeni C oko 40 min.

Savršenog je ukusa i mnogo bolja nego sa mesom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs