Probajte što pre

Tučeni prebranac: Staro obožavano domaće jelo! (RECEPT)

Najbolji pasulj za prebranac je tetovac

Recepti 14.09.2017. - 11:41h Autor: srbijuvolimo.rs
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

 

kilogram tetovca,
3 - 4 glavice crnog luka,
nekoliko čena belog luka,
list lorbera,
zrna bibera,
Zaprška:
300 g crnog luka ili praziluka,
kašika masti ili ulja,
aleva paprika,
so,
biber,

 

Priprema:

 

Za prebranac je najbolji pasulj tetovac. Pasulj obariti da provri, vodu prosuti, naliti drugu. Dodati iseckan crni luk, nekoliko čena belog luka, list lorbera i nekoliko zrna bibera. Kad se pasulj dobro raskuva ocediti vodu pasulj dobro izgnječiti varjačom, pa presuti u posudu sa pripremljenom zaprškom.

 

Zaprška se pravi od 300 grama crnog luka (za postan pasulj bolji je praziluk), kašike masti ili ulja, aleve paprike i soli i bibera po ukusu. Zapeče se u vrućoj rerni, najbolje u zemljanom sudu.

 

Recept za ljutenicu: Najukusniji pikantni namaz kojeg svi obožavaju!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...