MOrate da probate

Posne pljeskavice: Stvarno dobro jelo! (RECEPT)

Mnogi će vas pitati da li su stvarno posne

Recepti
Autor:
Posne pljeskavice: Stvarno dobro jelo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Idealne su za post i dane kada želite da odmorite od mesa, ali kad jednom ove probate, posne pljeskavice ćete praviti mnogo češće nego što mislite.

Sastojci: 2 kg rečne ribe, kašika suvog začina, 1 veći krompir (oko 200 g), 1 veća babura paprika (200 g), prstohvat - dva soli, pola kašičice bibera, pola kašičice sode bikarbone, 1 kašičica crvene mlevene paprike (ko voli ljuto može da doda i ljutu papriku), 2 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, peršunov list.

Priprema: Ribu očistiti i oprati, pa odseći glave i peraja. Preseći ribu vodoravno uz kičmu pa koliko je moguće samo taj debeli deo kičme izvaditi. Očistiti crni i beli luk, krompir i papriku.

Samleti tri puta ribu i povrće - sve zajedno, pa dodati sve začine i umesiti rukom. Ostaviti da odstoji pola sata, a zatim oblikovati pljeskavice i peći na srednjoj vatri dok ne dobiju braon boju.

Tašci sa pekmezom: Mekani zalogaji koji će vas osvojiti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs