Probajte

Pravo iz italijanske kuhinje: Špageti sa Alfredo sosom! (RECEPT)

Za sos Alfredo možemo da zahvalimo Alfredu di Leilu koji ga je izumeo u svom restoranu u Rimu početkom 20. veka…

Recepti
14:58h Autor:
Pravo iz italijanske kuhinje: Špageti sa Alfredo sosom! (RECEPT)
Šoageti sa Alfredo sosom, Foto: Profimedia

Paste su jednostavne, brze, a budimo iskreni, svi ih vole. Sa njima možete počastiti svoju porodicu ili napraviti elegantnu večeru za rodbinu ili prijatelje.

Nije pravilo da na stolu uvek mora da bude mesa, a ima onih koji ga i izbegavaju, što zbog zdravstvenih razloga, što zbog odluke da ga smanje ili potpuno ukinu iz svoje ishrane.

Sa ovako pripremljenim špagetama (vrsta testenine zavisi od vašeg ukusa, sve vrste dolaze u obzir), možete pripremiti interesantnu salatu koja će vašem stolu doneti boje i mnogo ukusa.

Za 4 osobe:

Sastojci:

• 100 g putera • 500 ml pavlake za kuvanje • 100 g parmezana, rendanog • so, biber • oko 300 g špageta

Priprema:

Špagete skuvajte u 2l ključale i posoljene vode.

Procedite špagete, bez ispiranja ali sačuvajte oko pola šolje tečnosti u kojoj su se kuvale.

Pavlaku sipajte u šerpu, dodajte puter i stavite na ringlu na srednju temperaturu. Kada baci ključ, smanjite i krčkajte dok se sos blago ugusti.

Dodajte sitno rendani parmezan, so i biber po ukusu. Dobro promešajte, kada se sir otopi i sjedini sa ostalim sastojcima sklonite sa ringle.

Dodajte špagete, sipajte malo sačuvane vode u kojoj su se kuvale. Vratite na toplu ringlu pa sjednitite sastojke.

Pospite peršunom i parmezanom i jedite odmah!

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs