Prijatno

RUČAK ZA DANAS: Zapečena piletina sa spanaćem. Savršen nedeljni ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka – kašika pavlake ili šolja kiselog mleka

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Zapečena piletina sa spanaćem. Savršen nedeljni ručak za celu porodicu! (RECEPT)
Piletina sa spanaćem, Foto: Profimedia

U specijalitete koje preporučujemo za svečani vikend ručak može se svrstati pileća kapama, jedno zanimljivo jelo od čistog belog mesa i spanaća. Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka – kašika pavlake ili šolja kiselog mleka.

Sastojci:

  • 600 grama pilećih grudi (filea)
  • 1 kilogram spanaća
  • 2 kašike mešavine začina
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće grudi isečemo na kocke (ili na šnicle), posolimo, začinimo mešavinom začina, pobiberimo i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. U tiganj nalijemo 100 mililitara vode. Glavicu luka isečemo na tanke šnite i dodamo u tiganj na šporetu. Još jednom začinimo mešavinom začina. Dodamo crvenu mlevenu papriku i sipamo još 100 mililitara vode. Keramičku posudu poprskamo uljem i stavimo pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesemo u keramičku posudu. Potom preko stavimo preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu. Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu. Pečemo 60 minuta na 220 stepeni. Izvadimo posudu iz rerne i kašikom izvadimo jelo na posude za serviranje. Po ukusu, moguće je uz porciju dodati i po jednu kašiku pavlake ili servirati kiselo mleko.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs