Moskovski specijalitet

Ruske piroške sa mesom: Pecivo za sva godišnja doba! (RECEPT)

Kad jednom probate, stalno ćete ih praviti
Recepti
21:10h Autor:
Ruske piroške sa mesom: Pecivo za sva godišnja doba! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Vekovima Rusi imaju tradiciju pravljenja ovog posebnog peciva - piroški, odnosno piroga, koje se pune raznim nadevima i služe u svakoj prilici.

Ovo autentično rusko jelo je sastavni deo njihove bogate kuhinje, a Rusi piroške spremaju u svako godišnje doba.

Sastojci za kiselo testo: brašno, kvasac, voda, kašičica soli.

Sastojci za nadev: 1 kg mlevene junetine, glavica crnog luka, dve kašike putera, 3 tvrdo kuvana jaja, pola veze mirođije, so i biber po ukusu.

Priprema: Kada ste pripremili testo i ostavili ga da se podigne, pripremite nadev. Sitno isecite luk i propržite ga na maslacu, dodajte meso, dobro ga propržite pa začinite po ukusu. Ostavite meso da se ohladi. Jaja sitno iseckajte, naseckajte mirođiju i sve pomešajte sa mesom.

Uskislo testo izručite na dasku za mešenje, pospite brašnom i razvucite jufku debljine jednog prsta. Mora biti duža i šira od pleha u kome pečete piroške. Pleh podmažite puterom, stavite na njega jufku, rasporedite po njoj nadev, pa ga prekrijte krajevima jufke sa sve četri strane tako da nadev bude sasvim pokriven, a krajeve testa uštipajte prstima da se sastave. Ako želite, možete da sečete testo i savijate svaku pirošku posebno.

Pirog ostavite pola sata da nadođe, pa ga ispecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, 45 minuta. Secite na pravougaonike i služite dok je još toplo.

Piletina iz rerne: Najsočniji ručak koji će vaša porodica obožavati!(RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs