Nažalost, mnogi ga pamte samo kao hranu koju smo devedesetih jeli iz konzerve, ali mađarski gulaš je zapravi pravi, vrhunski specijalitet, na koji je cela Mađarska ponosna!
Sastojci: jedno pile od 1,2 kg, 500 g paradajza, 2 šargarepe, 350 g crnog luka, 200 g krompira, mleveni crveni biber, mirođija, kim, ulје, so, mleveni crni biber.
Priprema: Iseckani crni luk pržiti na zagrejanom ulju i dodati kolutove šargarepe. Zatim umešati dve kašike crvenog bibera i parčiće pilećeg mesa i ostaviti da se prži. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa naliti litar vode. Ostaviti da se dinsta na tihoj vatri oko pola sata.
Nakon toga dodati sitno iseckani krompir, iseckan paradajz i malo mirođije. Ostaviti da se kuva još dvadesetak minuta, posle čega je gulaš gotov i spreman za serviranje.
Uživajte!