Kulinarsko zadovoljstvo

Pica Vojvođanka: Sočna i krckava, pet puta bolja od italijanske! (RECEPT)

Na prvi zalogaj ćete biti oduševljeni
Recepti
20:06h Autor:
Pica Vojvođanka: Sočna i krckava, pet puta bolja od italijanske! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kad probate ovu picu, garantujemo da više nećete praviti nijednu drugu!

Recept za najlepše testo za picu preuzmite OVDE, pripremite ga, a zatim napravite fil.

Sastojci: ukuvani paradajz (litar soka od paradajza staviti da provri, smanjiti i ostaviti da uvri pola količine, dodati kašiku šećera, suvog začina, origana i bosiljka), šunka po izboru isečena u tanke listiće, topljivi sir koji će se kada odsečete parče pice razvlačiti kao sa reklame, 4 krupna šampinjona, sveža, tanko isečena mesnata sušena slanina, tanki komadići, da se provide, tako će se lepo zapeći i neki delovi postati hrskavi, origano, bosiljak, po želji masline i jaje.

Posle mešenja testa i razvlačenja obratite pažnju koliko pica pravite. Ne pravite sve u isto vreme jer dok poslednja dođe na red za pečenje, testo će narasti i biti previše debelo. Ako pravite veću količinu, najbolje je da deo testa odložite u frižider.

Priprema: Na razvučeno testo naneti deblji sloj premaza od paradajza, poslagati listiće šunke skoro do ivice testa. Preko bogato narendati sir, preko staviti šampinjone, a odozgo naslagati trake slanine. Dok slažete picu, rernu uključite da se zagreva na najjačoj temperaturi.

Kad ste sve složili, ako želite dodajte i masline, na sredinu jaje, komadiće pečenice ili suvog vrata... Na kraju pospite origanom i sa vrlo malo bosiljka.

Stavite picu da se peče, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite dok ivice testa ne počnu da rumene, slaninica takođe, a sir postane tamno žut.

Stari hleb pun kačkavalja, belog luka i šunke: 100 puta bolji od pice! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs