Ukus koji se pamti

Kebab po receptu zgodnog Bali-bega: Ovo je tajna njegovog omiljenog jela! (RECEPT)

Evo kako da spremite omiljeno jelo turskog glumca
Recepti 19.05.2017. - 12:04h Autor: Lepa&Srećna
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g jagnjetine od buta
  • do 125 g (količina po želji) unutrašnjeg loja
  • aleva paprika
  • biber, so
  • čen-dva beog luka (po želji)

Markantni Burak Ozčivit, poznatiji kao Bali-beg iz serije "Sulejman Veličanstveni" pravi je miljenik dama, a ovo je recept za njegovo omiljeno jelo - adnana kebab, piše Lepa & Srećna.

 

Priprema: Meso očistiti od mogućih žilica i iseckati veoma sitno, da bude kao malo krupnije mleveno. Na isti način iseći i salo. Meso i salo pomešati, dodati so, alevu papriku, biber i beli  luk po želji, pa mesiti dobrih desetak minuta. Meso pokriti folijom i ostaviti u frižideru da se odmori preko noći. U slučaju da se nema toliko vremena, neka stoji najmanje jedan sat.

 

A post shared by Burak Özçivit (@burakozcivit) on Apr 30, 2017 at 9:15am PDT

 

Meso potom još jednom dobro izmesiti, pa od njega uzimati komade veličine jajeta i njima obaviti drvene ražnjiće, ali tako da bude spljošteno, ni mnogo tanko niti pak debelo. Tako pripremljeno držati u frižideru do upotrebe, a može se peći na roštilji ili teflonu. Sevirati toplo, garnirano cveklom, salatom od prženog luka, začinjenim puterom, kiselim mlekom, krastavcima...

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...